Oniks iz Arizone, makedonski kamen, mermer na sve strane: Prve fotke sa osveštavanja crkve Tomislava Nikolića

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2017, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oniks iz Arizone, makedonski kamen, mermer na sve strane: Prve fotke sa osveštavanja crkve Tomislava Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvuje Svetoj arhijerejskoj liturgiji i osveštenju crkve Svetog velikomučenika Dimitrija u Bajčetini, koja je počela u devet sati.

Svetu arhijerejsku liturgiju tim povodom služi patrijarh srpski Irinej i vladika šumadijski Jovan, sa monaštvom i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Nikolić je na liturgiju došao u društvu supruge Dragice, a osveštenju crkve čiji on ktitor prisustvuju i mnogi partijski prijatelji, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i cela crkvena elita. 

Sva crkva je u mermeru, a vladičinski tron ispred oltara urađen je u makedonskom kamenu i zlatnom oniksu iz Arizone koji je dar naše dijaspore.

Printskrin; facebook/sputnik.rs

Mozaici su majstroski rad Miroslava Lazovića, profesora Fakulteta bezbednosti kome su pomagali njegovi studenti.

Foto: Twitter

Bajčetina je selo na obroncima Gledićkih planina, 15 kilometara od Kragujevca, odakle potiče predsednik Srbije. Tamo ima kuću i imanje.

Printksin: Facebook/Sputinik Srbija

Inače, crkva u Bajčetini biće predata na upravljanje Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Printksin: Facebook/Sputinik Srbija

Printksin: Facebook/Sputinik Srbija

Printksin: Facebook/Sputinik Srbija

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej osveštao crkvu Svetog Dimitrija u Bajčetini

Izvor: BKTV News, 27.Maj.2017

Patrijarh Irinej osveštao je danas crkvu Svetog Dimitrija u Bajčetini, čiji je ktitor odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić...Svetu arhijerejsku liturgiju u crkvi služili su patriajrh Irinej i vladika šumadijski Jovan, a prisustvovali su Nikolić sa suprugom Dragicom, i druge zvanice...Među...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.