Nikolić: Na konsultacije sa predsednicom Skupštine neću doći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Na konsultacije sa predsednicom Skupštine neću doći

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da neće učestvovati u konsultacijama s predsednicom parlamenta Slavicom Đukić - Dejanović, jer nije ni pozvan kako bi trebalo.

"Ovako kako sam pozvan, a ovako kako sam raspoložen, sigurno neću doći", rekao je Nikolić i objasnio da mu je Đukić - Dejanović poslala "ponižavajuće" pismo, u kome ga samo obaveštava da će konsultacije biti održane 1. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u 13 sati.

Odgovori na neka pitanja

Nikolić je, na konferenciji za novinare, rekao da je predsednici parlamenta odgovorio da nije saopštila šta je tema konsultacija i da je o njihovom održavanju trebalo da se dogovori s poslaničkim grupama, a to nije uradila.

Zamenik predsednika radikala je istakao da se najbolje konsultacije obavljaju u sali Skupštine, te da će radikali doći na nastavak sednice, u utorak i da će insitirati da vlast odgovori na pitanje ko je odgovoran za nemile događaje na mitingu u Begradu posle hapšenja Radovana Karadžića. "Mi ne idemo u opstrukciju, ali vlast mora da odgovori na neka pitanja", rekao je Nikolić i dodao da brutalno prebijanje Ranka Panića ne može da prođe bez skupštinske rasprave, utvrđivanja odgovornosti i kažnjavanja onog ko je to uradio.

On je odbacio optužbe vladajuće većine da su radikali odgovorni za blokadu rada institucija, ističući da radikalima to nije u interesu i da za to odgovrnost snosi vlast. "Mi smo spremni da učestvujemo u radu parlamenta po utvrđenom dnevnom redu, ali Vlada mora da pokaže odgovornost za nemile događaje koje je vlast izazvala", rekao je Nikolić i dodao da će od toga zavisiti dalji tok sednice.

Dva sata dnevno za opoziciju

Ideju vladajuće većine da se opoziciji dozvoli da dva sata svakodnevno na sednici raspravlja o svojim temama, Nikolić je ocenio kao "ponižavajuću".

Nikolić je kazao da zajednicki nastup sa narodnjacima još nije dogovoren i da će o tome biti razgovarano sledeće nedelje.

Vladajuća većina nije prihvatila inicijativu radikala da se najpre ratifikuje Energetski sporazum sa Rusijom, rekao je on, ocenivši da je to urađeno da se ne bi videlo koliko je pripadnika vladajuće većine protiv saradnje s Rusijom.

Nikolić je dodao da vlast "ćutanjem" na rusko priznanje Južne Osetije i Abhazije "gura" Srbiju od Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.