Mirović sa ambasadorom Kipra o povezivanju privrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović sa ambasadorom Kipra o povezivanju privrednika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Kipra u Srbiji Nј.E. Konstantinos Eliades ocenili su prilikom današnjeg susreta, da su tradicionalno prijatelјski odnosi Srbije i Kipra, dobra osnova za uspostavlјanje operativnije saradnje na svim nivoima, u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

U razgovoru je ocenjeno da pre svega treba raditi na ubrzanju ekonomskih odnosa, te da je u obostranom interesu povezivanje kiparskih i srpskih kompanija i privrednika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Predsednik Mirović je kazao da se Srbija i Vojvodina ekonomski ubrzano razvijaju, što je dobar signal za kompanije iz Kipra koje ovde žele za započnu poslovanje.

Mirović i Eliades su istakli da je važno da se kroz direktne kontakte i povezivanje specijalizovanih ustanova i institucija, i razmenu informacija, srpski i kiparski investitori podstaknu i ohrabre za nova ulaganja. Kako je u razgovoru ocenjeno, saradnja je moguća u oblasti turizma, zatim polјoprivrede, tačnije u proizvodnji voća i povrća, te na polјu energetike.

Predsednik Pokrajinske vlade i ambasador Kipra saglasni su i u tome da bogato kulturno-istorijsko nasleđe Srbije i Kipra pruža brojne mogućnosti za povezivanje institucija u oblasti kulture i razmenu iskustava u sferi zaštite i promocije kulturnog nasleđa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović sa Ditmanom: Važna saradnja Vojvodine sa nemačkim pokrajinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2017, 12:26

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom SR Nemačke Akselom Ditmanom, i tom prilikom je ocenio da je važno održati nivo direktnih nemačkih investicija u AP Vojvodini, a koje AP Vojvodina spremno dočekuje kroz izgradnju i opremanje 14 novih industrijskih zona...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.