07. decembar  2017. 11.25  | Izvor: RTV

Mirović sa Ditmanom: Važna saradnja Vojvodine sa nemačkim pokrajinama

NOVI SAD -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorom SR Nemačke Akselom Ditmanom, i tom prilikom je ocenio da je važno održati nivo direktnih nemačkih investicija u AP Vojvodini, a koje AP Vojvodina spremno dočekuje kroz izgradnju i opremanje 14 novih industrijskih zona.

Predsednik Mirović je posebno naglasio da je za AP Vojvodinu veoma važna regionalna saradnja koju ostvaruje sa nemačkim pokrajinama. On je podsetio da je Pokrajinska vlada izdvojila značajna sredstva za zajedničko predstavljanje pokrajine i osam lokalnih samouprava iz Vojvodine na međunarodnim sajmovima, i najavio učešće 2018. i 2019. godine na sajmovima u Berlinu, Minhenu i Frankfurtu.

Ambasador Ditman posebno se zahvalio predsedniku Miroviću, na ličnom doprinosu u podizanju spomenika Podunavskim Švabama u Bačkom Jarku jer je, kako je rekao, taj događaj imao pozitivan politički odjek u Nemačkoj.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja ključni faktor saradnje dve zemlje, ali i da postoji prostor za jačanje saradnje i u drugim oblastima, posebno kulturne saradnje i razmene kulturnog sadržaja.

Tagovi
Srodne vesti

Broj komentara: 1

007Bond  07. 12. 2017. | 20:43
Како су добру поделу направили... Значи: Немци и Аустријанци улажу у АП Војводину, Турци улажу у централну Србију, а Руси не праве разлику и дејсвују у целој Србији... А ту су и Италијани и остали...