Lobira za NATO, hoće da bude predsednica Srbije? Jelena Milić iznenadila statusom na Fejsbuku (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Okt.2016, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lobira za NATO, hoće da bude predsednica Srbije? Jelena Milić iznenadila statusom na Fejsbuku (FOTO)

Jelena Milić, NATO lobista i jedna od zagovornica ulaska Srbije u Alijansu, poznata i po jako oštrim stavovima o Ruskoj Federaciji i njenom vođi Vladimiru Putinu, na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu najavila je da bi na izborima za predsednika Srbije, a koji se održavaju sledeće godine, mogla da bude jedan od kandidata!

Kontroverzna Jelena Milić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << inače direktor i osnivač Centra za evroatlanske studije (CEAS), mogla bi da bude jedan od pretendenata na funkciju šefa države na izborima predsednika Republike. Koliko je to realno i da li ona ima iole ozbiljniju podršku u biračkom telu - ostaje dilema.

Ali sa druge strane, jasno je da njeni stavovi u kojima minimizira žrtve NATO bombardovanja, a istovremeno proruski orijentisane političare i građane naziva "Putinoidima", nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, te se stoga može govoriti o Milićevoj kao o verovatno najspornijem mogućem predsedničkom kandidatu.

Foto: mc.rs

Jelena Milić je rođena Beograđanka, politički analitičar i kolumnista: Završila je matematičku gimnaziju, ali do fakultetske diplome još uvek nije došla, mada je najavila da će uskoro postati akademski građanin. Ona u Srbiji važi za čoveka Zapada, odnosno osobu koja zagovara snažno politiku vodećih sila poput Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Nemačke, a koja podrazumeva promovisanje vojnog saveza NATO i ulaska Srbije u EU, uz istovremeni zaokret u spoljnoj politici naše zemlje - otklon od Rusije i zemalja Istoka.

Ona je napisala da ozbiljno razmišlja da se kandiduje za predsednika Srbije.

- Da bar u prvom krugu otvorim teme EU-NATO saradnje, odnosno EU prema Rusiji, o tome da ćemo opet ostati na suprotnoj strani istorije. Dakle, teme koje često foto robot nestranačkog kandidata "opozicije" neće smeti da otvara - samo je deo njenog statusa na Fejsbuku.

I, na kraju je napisala je svoju kratku biografiju - da ima 52 godine, majka je dvoje dece, uskoro i akademska građanka, i platila je sve parking kazne.

- Are you with me? (Da li ste sa mnom) Tick tack, tick tack - stoji na kraju njenog posta.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.