Lavrov: Zapad pokušava da zaoštri situaciju u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zapad pokušava da zaoštri situaciju u Siriji

05.11.2012. -

Ministar spoljnnih poslova Rusije Sergej Lavrov je izjavio da Zapad pokušava da zaoštri situaciju u Siriji i stvori uslove za smenu režima u ovoj zemlji. Prema mišljenju Lavrova, Zapad podstiče sirijsku opoziciju da nastavi borbe protiv Bašara Asada.

Lavrov je juče govorio u Kairu posle pregovora sa šefom Lige arapskih zemalja Nabilom al-Arabijem i međunarodnim izaslanikom za Siriju Lahdarom Brahimijem. Ranije je al-Arabi izjavio, da su učesnici sastanka uspeli da se dogovore o konkretnim merama za rešavanje krize u Siriji.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Siriji neće biti pobednika

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2012

05.11.2012. -..Savet Bezbednosti UN mora odobriti Ženevski komunike - izjavio je specijalni predstavnik UN i Lige arapskih zemalja (LAZ) Lahdar Bahrimi. Sa svoje strane, šef ruskog MSP Sergej Lavrov smatra da bi odbijanje nastojanja koja su potvrđena tokom ženevskih pregovora, bilo zapravo jasno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.