Izvor: Blic, 21.Mar.2023, 23:14

Konferencija o Stepincu u EP uprkos brojnim protestima, Zurof: Odavanje počasti onima koji su podržavali NDH je sramota

U sedištu Evropskog parlamenta održana je konferencija o Alojziju Stepincu, koju je organizovala evroposlanica HDZ Željana Zovko. To je izazvalo burne reakcije zvaničnika iz Beograda koji su poručili da je to provokativan potez. Protestna pisma Evropskom parlamentu poslata su iz Instituta "Diana Budisavljević", ali i od strane NVO i istoričara iz Italije, Kanade i SAD. Direktor centra Simon Vizental Efraim Zurof je poručio da je svaki pokušaj "odavanja počasti ili veličanja ličnosti koje su podržavale NDH sramota".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Evropskom parlamentu konferencija o Stepincu, iz Srbije poručuju da je to "rehabilitacija fašizma"

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2023, 10:01

U sedištu Evropskog parlamenta održana je konferencija o Alojziju Stepincu, koju je organizovala evroposlanica HDZ Željana Zovko.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.