Junker zakazao vanredni samit o izbegličkoj krii, pozvana i Srbija

Izvor: Blic, 21.Okt.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker zakazao vanredni samit o izbegličkoj krii, pozvana i Srbija

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker zakazao je za nedelju, 25. oktobar, vanredni samit posvećen izbegličkoj krizi na koji je pozvao lidere zemlje na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti, među kojima je i Srbija.

"Zbog situacije izazvane izbegličkim talasom na zapadnobalkanskoj ruti postoji potreba za mnogo većom saradnjom, mnogo intenzivnijim konsultacijama i neposrednim operativnim delovanjem", saopštila je danas Evropska komisija.

Cilj sastanka je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dogovore operativni zaključci koji se mogu odmah primeniti.

Na samit su pozvani Austrija, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Samit će se održati u nedelju, 25. oktobra, popodne, nakon čega će biti organizovana zajednička radna večera.

Osim šefova država ili vlada pozvanih zemalja, na samitu će učestvovati i visoki komesar UN za izbeglice, zvaničnici EU i predstavnici međunarodnih organizacijkoje se bave pitanjima migracija i azila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredni samit o izbegličkoj krizi, pozvana Srbija

Izvor: B92, 21.Okt.2015

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker zakazao je za nedelju, 25. oktobar, vanredni samit posvećen izbegličkoj krizi...On je pozvao lidere zemlje na zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti, među kojima je i Srbija...Zbog situacije izazvane izbegličkim talasom na zapadnobalkanskoj ruti "postoji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.