Grčki levičari vode u popularnosti

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki levičari vode u popularnosti

25.05.2012. -

Prema istraživanju kompanije Public Issue, grčka levičarska radikalna koaliciona snaga SIRIZA, koja se protivi kreditnom dogovoru sa EU i MMF-om, još uvek je najpopularnija uoči novih parlamentarnih izbora, koji su zakazani za 17. jun. Za nju će glasati 30% građana. Na 4% ostaju desničari ''Nova demokratija'', - pristalice mera štednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u zamenu za kredite, bez kojih Grčku očekuje bankrotstvo i izlazak iz evrozone.

Predsednik, Karlos Papuljas, zakazao je nove izbore iz razloga jer glasanje koje je održano 6. maja nije formiralo vladu. Lider SIRIZA, Aleks Cipras misli da EU neće isključiti Grčku iz evrozone čak i u slučaju da Atina odbaci sporazum sa EU i MMF-om.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Jača podrška levičarskoj Sirizi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Maj.2012

Grčka radikalna levičarska partija Siriza pridobila je veću podršku građana uoči novih izbora sledećeg meseca, pokazalo je danas objavljeno istraživanje javnog mnjenja. Ta partija se zalaže protiv sporazuma o međunarodnoj pomoći koji podrazumeva oštre mere štednje, a prema najnovijem...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Grčka kriza bez "srećnog kraja"

Izvor: B92, 25.Maj.2012

Ekonomisti britanske banke HSBC smatraju da za Grčku i ostale članice evrozone postoje četiri moguća scenarija od kojih ni jedan nije sa "srećnim krajem"...Dva scenarija predviđaju izlazak Grčke iz zone evra, a druga dva, iako bez tragičnog kraja, nemaju ni "hepi end" - Grčka i Evropa će odahnuti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.