Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom se traži uvođenje sankcija Turskoj

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2020, 11:17

Evropski parlament usvojio rezoluciju kojom se traži uvođenje sankcija Turskoj

Evropski parlament je usvojio rezoluciju kojom se traži uvođenje sankcija Turskoj zbog stava oko kiparskog problema, navodi se u saopštenju EP.
„Poslanici su pozvali Evropski savet da sačuva jedinstvo prema jednostranim i nezakonitim akcijama Turske i uvede stroge sankcije“, navodi se u dokumentu. Rezoluciju je podržao 631 poslanik, dok je troje bilo protiv, a 59 uzdržano. Kako se navodi u rezoluciji, „dugoročno rešenje konflikta će biti moguće kao rezultat dijaloga, diplomatskih napora i pregovora“. Kako smatraju poslanici Evropskog parlamenta, rešenje kiparskog problema bi trebalo da se zasniva na jedinstvenoj federaciji turske i grčke zajednice na ostrvu. „Poslanici pozivaju EU da igra aktivniju ulogu u pregovorima pod okriljem UN“, navodi se u rezoluciji. Predsednici država i vlada EU bi trebali na narednom samitu 10-11. decembra da razmotre pitanje odnosa prema Ankari.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.