EU povlači ambasadora iz u Rusije zbog slučaja „Skripala“

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU povlači ambasadora iz u Rusije zbog slučaja „Skripala“

Švedski premijer Stefan Leven saopštio je o odluci lidera zemalja Evropske Unije da povuku ambasadora EU iz Rusije.

Pored toga, on je rekao za RIA Novosti da bi i pojedine evropske zemlje mogle da slede primer Londona i da proteraju jedan broj ruskih diplomata povodom slučaja sa trovanjem bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja.

Prethodno je agencija „Blumberg“ saopštila da London pokreće kampanju kako bi nagovorio EU da sledi njen primer da protera ruske diplomate. Da bi Velika Britanija dokazala umešanost Rusije, premijer Tereza Mej obećala je da će sa saveznicima podeliti sve tajne podatke povodom slučaja "Skripalj".



Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj sa žaljenjem gleda na odluku EU da povuće na konsultacije ambasadora EU iz Rusije

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj sa žaljenjem gleda na odluku lidera Evropske unije da povuku na konsultacije ambasadora EU iz Rusije zbog slučaja sa trovanjem obaveštajca Sergeja Skripalja.. . . „Žao nam je, naravno, zbog toga, a pogotovo što se sve te odluke baziraju...

Nastavak na Vostok.rs...

Kosačev: Recipročan odgovor na svako proterivanje ruskih ambasadora iz zemalja EU

Izvor: Vostok.rs, 23.Mar.2018

Neophodno je odgovoriti recipročno u svakom slučaju proterivanja ruskih ambasadora iz evropskih zemalja, rekao je za RIA Novosti, šef Međunarodnog odbora Saveta Federacije Konstantin Kosačev.. . Ranije, su izvori na samitu EU u Briselu, potvrdili da jedan broj zemalja razmatra moguće proterivanje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.