Delegacija Merilenda posetila Frušku goru i Sremske Karlovce

Izvor: Blic, 17.Okt.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Merilenda posetila Frušku goru i Sremske Karlovce

Delagacija savezne američke države Merilend posetila je danas Frušku goru i Sremske Karlovce, gde su imali prilike da se upoznaju sa duhovnom istorijom i kulturom našeg naroda.

Episkop sremski Vasilije Vadić, njihov domaćin u Sremskim Karlovcima, vodio ih je kroz 250 godina dugu crkvenu prošlost Sremskih Karlovaca.

Na listi mesta koje su posetili bili su manastir Novo Hopovo na Fruškoj gori i Saborna crkva Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladika ih je poveo kroz episkopsku rezidenciju, gde je smeštena crkvena riznica bogata portretima svih vladika koji su tokom 250 godina bili na čelu Karlovačke mitropolije, spisima koji čuvaju srpsku duhovnu istoriju, ikonama, odevnim i drugim crkvenim predmetima...

Na kraju dana, delegacija Merilenda, na čelu državnog sekretara te američke države Džona Vobensmita, degustirala je vina proizvedena u partrijaršijskom podrumu.

Delegacija Merilenda boraviće u zvaničnoj poseti Srbije 20. oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.