Cvetković: Budžet u narednoj godini restiktivno podsticajan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Budžet u narednoj godini "restiktivno podsticajan"

BEOGRAD - Premijer Mirko Cvetković danas je predstavnicima bankarskog sektora predstavio mere ekonomske politike za 2009. godinu i istakao da je budžet za 2009. godinu "restriktivno podsticajan", navodi se na internet sajtu Vlade Srbije.

"Restriktivnost se odnosi pre svega na državni sektor, dok su podsticaji namenjeni daljem razvoju privrede", naveo je predsednik Vlade.

Predstavnici banaka kazali su da su zadovoljni usvojenim predlogom budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za 2009. godinu i istakli da su dosadašnje mere Narodne banke Srbije dale pozitivne rezultate, navodi se u saopštenju. Dodaje se da su predstavnici banaka dali neke sugestije u vezi sa tim merama, ali nije navedeno koje su to sugestije.

Na sastanku, na kojem su učestvovali i ministar finansija Diana Dragutinović i guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić, razgovaralo se i o merama koje primenjuje NBS a koje treba da održe

stabilnost kursa i dovoljnu likvidnost u privredi Srbije.

Cvetković je o merama štednje za ublažavanje posledica svetske finansijske krize razgovarao sa privrednicima iz Privredne komore Srbije, Srpskog poslovnog kluba "Privrednik", Unije poslodavaca, Američke privredne komore i Saveta stranih investitora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković: Budžet restriktivno podsticajan

Izvor: Mondo, 12.Dec.2008

Srpski premijer Mirko Cvetković danas je predstavnicima bankarskog sektora predstavio mere ekonomske politike za 2009. godinu i istakao da je budžet za 2009. godinu "restriktivno podsticajan."

Nastavak na Mondo...

Bankari kod premijera

Izvor: RTS, 12.Dec.2008

Budžet za sledeću godinu je restriktivno podsticajan, pri čemu se restriktivnost odnosi pre svega na državi sektor, a podsticaji su namenjeni razvoju privrede, istakao je premijer Cvetković u razgovoru s bankarima o poslovanju u uslovima svetske krize...Premijer Mirko Cvetković, ministarka finansija...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.