Izvor: Blic, 06.Okt.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Ovlašćen sekretar MUP-a da potpiše birački spisak

Vlada Crne Gore ovlastila je danas sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Dragana Pejanovića da donese rešenje o zaključenju biračkog spiska i dostavi ga Državnoj izbornoj komisiji u roku od 24 časa od dana njegovog donošenja.

Članovi Vlade Crne Gore upoznali su se sa Informacijom o problematici zaključenja biračkog spiska Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojoj se navodi da je resorni ministar Goran Danilović odbio da potpiše birački spisak.

Rukovodioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << područnih jedinica i filijala za upravne-unutrašnje poslove Ministarstva unutrašnjih poslova zaduženi su da overe svaku stranicu izvoda iz biračkog spiska koje su razvrstane po jedinicama lokalne samouprave i biračkim mestima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore zaduženo je da, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzme sve aktivnosti neohodne za stvaranje uslova za organizovanje izbora, zakazanih za 16. oktobar.

Pročitajte još:

Crnogorska Vlada prilikom utvrđivanja dnevnog reda nije prihvatila predlog ministra unutrašnjih poslova o razrešenju direktora Uprave policije, jer, kako je obrazloženo, nisu ispunjene pretpostavke za izjašnjavanje o tom pitanju.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović izjavio je juče da neće da potpiše birački spisak, jer nije tačan i ažuran, navodeći da je zakonodavac omogućio da za više od 100.000 ljudi budu izmenjena biračka mesta.

On je rekao da je Koordinaciono telo pri MUP-u Crne Gore, koje je bilo zaduženo da sredi birački spisak, naišlo na brojne opstrukcije.

- Bilo je to rvanje sa partijskim vojnicima Demokratske partije socijalista, koji su zgazili profesionalizam - rekao je Danilović.

Rok za zaključenje biračkog spiska za predstojeće parlamentarne izbore istekao je sinoć u ponoć.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.