Berlin: Hteli mi to ili ne, konflikt u Siriji neće biti rešen bez Rusije

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2018, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Hteli mi to ili ne, konflikt u Siriji neće biti rešen bez Rusije

Partnerski odnosi sa Rusijom se komplikuju, ali Berlin namerava da nastavi dijalog sa Moskvom, izjavio je ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas za televiziju ARD.

Šef nemačke diplomatije je pozvao Moskvu da bude konstruktivnija u rešavanju situacije u Siriji.

„Rusija je postala kompleksan partner, ali sa njom treba nastaviti dijalog. Očekivao sam od ruske strane konstruktivniji pristup. Rusija bi mogla da prestane da pokriva Asada u svemu“, rekao je Mas.

Nemački ministar je naveo i da je učešće Moskve u rešavanju krize u Siriji neophodno.


„Hteli mi to ili ne, konflikt u Siriji neće biti rešen bez Rusije“, zaključio je ministar.


Mas je podsetio da su SAD, Francuska i Velika Britanija izvele napad na Siriju, zbog čega je Moskva 12 puta upotrebila veto na nacrte rezolucije o toj zemlji u SB UN. Prema rečima nemačkog ministra, vojna operacija Vašingtona i saveznika „dala je svima na znanje da treba pokrenuti politički proces“. On je dodao da se situacija u Siriji „nije zaoštrila“ nakon intervencije zapadnih država.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.