Vreme za novi, iskreniji odnos EU i Balkana

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Apr.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vreme za novi, iskreniji odnos EU i Balkana

Odnos Evropske unije i Zapadnog Balkana mora da bude iskreniji i transparentniji i da prednost daje demokratskoj transformaciji, navodi se u Deklaradiji o evropskom partnerstvu sa Balkanom koja će 16. aprila biti zvanično potpisana. Autori Deklaracije pozvali su na ponovno ujedinjenje Evrope i redefiniciju Balkana kao regiona koji je integrisan u EU. Direktorka Evropskog fonda za Balkan koja će predstaviti Deklaraciju, ocenila je da je ovo pravi trenutak da se ostvare brzi rezultati koji će poboljšati živote gradjana.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Deklaracija: Vreme za novi, iskreniji odnos EU i Balkana

Izvor: Beta, 16.Apr.2018

Odnos Evropske unije i Zapadnog Balkana mora da bude iskreniji i transparentniji i da prednost daje demokratskoj transformaciji, navodi se u Deklaradiji o evropskom partnerstvu s Balkanom koja će danas biti zvanično potpisana.Evropski fond za Balkan (EFB) će na skupu povodom obeležavanja 10 godina...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.