Bela kuća: Tramp spreman da se sretne sa Putinom, ali nema konkretnih dogovora

Izvor: Vostok.rs, 04.Maj.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Tramp spreman da se sretne sa Putinom, ali nema konkretnih dogovora

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp spreman je da održi pregovore sa Vladimirom Putinom, ali još uvek nema nikakvih konkretnih dogovora, izjavila je portparolka Bele kuće Sara Sanders na redovnom brifingu.


Odgovarajući na pitanje da li je takav samit moguć pre Trampovog sastanka sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, Sandersova je rekla da joj to nije poznato.


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov saopštio je da je Tramp u razgovoru sa Vladimirom Putinom predložio da se „što je pre moguće“ održe razgovori, kao i da se donese zajedničko rešenje o okončanju trke u naoružanju.


Izveštaji o mogućem samitu pojavili su se u štampi nakon telefonskog razgovora dvojice lidera održanog 20. marta. Kasnije je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov potvrdio da su strane razmatrale ovu temu. Tramp je predložio da se sastanak održi u Vašingtonu, precizirao je on.

Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijela kuća negira da Trump traži smanjenje trupa u J. Koreji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2018

Bijela kuća demantovala je u petak navode da predsjednik SAD Donald Trump traži načine da smanji prisustvo američkih vojnika na Korejskom poluostrvu. Istovremeno je Donald Trump rekao da će vrijeme i mjesto njegovog sastanka sa Kim Džong Unom biti najavljeno uskoro.    The New  York Times je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.