Jelena Tomašević: Roditelji su dužni da psihički pripreme decu za “Pinkove zvezdice”

Izvor: Scandal.rs, 24.Nov.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Tomašević: Roditelji su dužni da psihički pripreme decu za “Pinkove zvezdice”

Jelena Tomašević član je žirija u šouu „Pinkove zvezdice“, u kojem kandidati najviše pevaju njene pesme. Jelena objašnjava kako bi roditelji trebalo da pripreme decu za ovakvu vrstu takmičenja.

Mnogi su te zvali da budeš deo žirija u muzičkim takmičenjima, ali ti nisi htela. Otkud to da si promenila mišljenje?

- Ideja da postoji talenat šou isključivo za decu delovala mi je >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << zanimljivo jer smo bili svedoci ispadanja nadarenih pevača u raznim takmičenjima samo zbog godina. Zato mi je čast što sam u žiriju, jer smo mi tu da navijamo za suvi talenat.

Da li ti to što si prošla kroz slično takmičenje pomaže da razumeš kako je mališanima koje ocenjuješ?

- Saosećam sa dečicom jer sam se odmalena takmičila i znam pod kakvom su tremom. Kada dete nešto mnogo želi, može da pobedi sve strahove i na taj način njihov potencijal prevazilazi trenutne prepreke.

Pojedini psiholozi negativno komentarišu takmičenje jer smatraju da loše utiče na decu.

- Roditelji su dužni da psihički pripreme decu da ne shvataju takmičenje preozbiljno, već da ih ubede da idu da se zabavljaju, da pevaju na velikoj bini, da se druže i da upoznaju svoj talenat. Ukoliko su roditelji preambiciozni i guraju dete po svaku cenu da se takmiči iako ono nema dara, onda ispadanje iz takmičenja može da ostavi posledice na to dete.

Gleda li tvoja ćerka Nina „Pinkove zvezdice“?

- Nina gleda „Zvezdice“ ponekad. Nekad je raspoložena za gledanje, a nekad želi da se igramo u drugoj sobi.

Kako bi reagovala kad bi jednog dana poželela da ode na slično takmičenje?

- Ako Nina bude posedovala dar za pevanje i ako izrazi želju da se takmiči, podržaću je. Možda joj se to ne svidi, pa odustane. A ako joj se dopadne, teško meni. (smeh)

Šta kaže muž Ivan na tvoje žiriranje?

- Ivan često ima predstave, pa ne stiže da prati redovno, međutim, kad gleda, prijatno je iznenađen time koliko talentovane dece imamo. Zadovoljan je žirijem, a zamislite, najviše mu se ja sviđam. (smeh)

Tebe deca najviše vole, a za Gocu Tržan kažu da je previše direktna.

- Svako se ponaša u skladu sa svojim karakterom i ubeđenjem kako se treba ophoditi prema deci. Mislim da smo svi korektni i pravedni, a da samo imamo drugačiji pristup dečjim nastupima.

Izvor: Kurir

Foto: Life Content

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.