DAVILI SU ME U BAZENU I GAĐALI! Detalji VRŠNJAČKOG NASILJA i ispovest Pinkove zvezdice Lene Stamenković

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2023, 14:44

"DAVILI SU ME U BAZENU I GAĐALI!" Detalji VRŠNJAČKOG NASILJA i ispovest Pinkove zvezdice Lene Stamenković

Vršnjačko nasilje, postalo je sve učestalije, ali može mu se stati na put. Pod uslovom da se podiže svest i dovoljno priča o njemu!

Tema vršnjačkog naselja, poslednjih godina sve se češće nameće, što zbog postojanja socijalnih mreža koje omogućavaju da razni snimci dospeju do očiju javnosti, što zbog povećanja broja incidenata koji se dešavaju kod mladih, da li zbog nedostatka vaspitanja ili zbog pogrešnih uzora i sadržaja koje konzumiraju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Svoju bolnu ispovest i susret sa maltretiranjem od strane vršnjaka, u jednom gostovanju je podelila Lena Stamenković, nekadašnja učesnica "Pinkovih zvezdica", koju je poblika upamtila po anđeoskom glasu koji je u tom trenutku bio sakriven u telu male devojčice.

Kako je istakla, gađanje kamenjem, ismevanje i širenje glasina o njoj, ništa su naspram onoga što je jednom prilikom doživela.

Jedan nemili događaj posebno je istakla, a to je kada su vršnjaci pokušali da je udave u bazenu. Govorila je kako tada mozak radi nezamislivom brzinom, a na kraju svega je rekla da to razume i da su to samo deca.

- Moramo da razumemo i tu drugu stranu, drugih ljudi. Iako sam, zbog svih situacija, postala introventna osoba, to mi je mnogo pomoglo jer sam krenula da pišem i sve boli koje sam trpela od drugih ljudi sam predočila u papir, harmoniju i muziku - započela je pevačica, pa se osvrnula na konkretan, stresan slučaj utapanja u bazen.

Postoje malene stvari koje sam doživljavala, u smislu da su me prozivali, ogovarali, gađali kamenjem, ali smatram da su to male stvari u odnosu na one koje su se dešavale. Tada proradi neki klik u mozgu, da mora da se preživi. Imala sam jednu situaciju u kojoj su vršnjaci pokušali da me udave u bazenu i to je normalno, a ja sam mislila da su mi to prijatelji. Ne uzimam za zlo, to su deca - zaključila je Lena Stamenković.

A post shared by Lena (@lenastamenkovich)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.