Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2021, 00:18

Parni valjak nikad lakše kroz Novi Pazar: Projektili Natha i Uroševića, upisao se Suma, Partizan neokrnjen (VIDEO)

Crno-beli posle 150 minuta i čak pet prekida slavili u uzavrelom ambijentu – 4:1

Utakmica za pamćenje. Nikad Partizan lakše nije došao do bodova u Novom Pazaru i nikad duže nije trajao jedan meč Superlige u novijoj istoriji. Posle 150 minuta, pet prekida, VAR provere koja je ličila na dugometražnu seriju, crno-beli su upisali četvrtu pobedu u novom prvrenstvu, ostali na vrhu tabele i još jednom poslali poruku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << javnosti da su spremni da budu daleko konkurentniji za naslov prvaka nego prethodne četiri godine.

Po mnogo čemu haotičan, susret u Raškoj potvrdio je da je sastav Aleksandra Stanojevića ne samo fudbalski, već i psihički zreliji u odnosu na prethodni ciklus. Iz uzavrelog ambijenta izašao je neokrnjen i vratio se u Beograd jači za saznanje da igra efikasan fudbal – 4:1.

Od početka sezone je triput gostovao, ali je i na tri meča dao po četiri gola. Vojvodini na „Karađorđu“, Voždovcu u Humskoj i timu koji ga je lane u uvodu prvenstva savladao na njegovom terenu. Sad je definitivno jasno ambicije o napadu na titulu imaju realnog osnova.

Od četiri gola Novom Pazaru dva su bili projektili. Najpre Bibarsa Natha pred kraj prvog, potom i Slobodana Uroševića početkom drugog poluvremena. U idealno vreme su gosti matirali Miloša Ostojića, a način na koji su se obradovali pogocima i kako su ih proslavili pojedinačno i timski ilustruje koliko im je stalo da slave na za njih tradicionalno teškom gostovanju. Na taj način su prelomili meč, iako za razliku od prethodnih nisu čvrsto ušli u njega i trebalo im je bar pola sata da uspostave pas i pronađu odgovarajući ritam.

Malo zbog naelektrisane atmosfere, malo zbog kuražnog domaćina koji je u početku pokazao ambiciju da igra – ideja je bila dobra, izvedba ne baš, pogotovo što su izostale lopte za napadača Almira Aganspahića – malo zbog rotacija (nisu igrali Marko Živković, Lazar Marković, Filip Holender...), eventualno promocije Nikole Terzića u prvih 11, favorit je nešto sporije upalio. A kad je uključio sve motore u pogon postalo je jasno da limitirani sastav Milana Milanovića, ipak, nije u stanju da mu parira.

Pre nego što je Natho sa 25 metara „otključao“ bravu domaćina, pokušavali su Danilo Pantić i Rikardo, međutim, nedostajalo im je malo više preciznosti. Izraelcu nije. Njegov odmereni udarac poveo je crno-bele ka pobedi, da bi snažan šut Slobodana Uroševića i ućutkivanje publike stavilo do znanja šta od ovog tima može da se očekuje. Još kad je Rikardo iskoristio veliki kiks Miloša Ostojića, slavlje partizanovaca je moglo da počne.

Ne lezi vraže... Baš u tom 61. minutu, neposredno pošto je napadač sa Zelenortskih Ostrva, potvrdio da je u sjajnoj formi, buknuo je incident na tribinama zbog kojeg je sudija Miloš Milanović prekinuo meč. Pauza je trajala skoro koliko i jedno poluvreme (38 minuta), a kad su stekli uslovi da se ponovo igra malo kome je bilo do fudbala.

Sejdubi Sumi jeste. Logično, imajući u vidu da je Gvinejac premijernog od početka sezone dobio priliku. Odmah ju je zgrabio, na asistenciju Sameda Baždara, postigao gol koji se bespotrebno proveravao čak pet minuta (!?) i pokazao da bi Aleksandar Stanojević mogao da ima dodatno oružje u četvrtak protiv Sočija.

Sve što je Novi Pazar uradio delo je bonusa, Lazara Mihailovića u poslednjem minutu. Dovoljno da se prvi put u prvenstvu zatrese Partizanova mreža, nedovoljno da se ugrozi tim koji je savladao fudbalske i psihološke zamke na vrućem gostovanju.

S

SUPERLIGA SRBIJE, ČETVRTO KOLO

NOVI PAZAR – PARTIZAN 1:4 (0:1)

/Mihailović 90 - Natho 42, Urošević 49, Rikardo 61, Suma 75/

Novi Pazar

Gradski stadion

Sudija: Miloš Milanović

Žuti karton: Smiljanić (Partizan), Delimeđac (Novi Pazar).

NOVI PAZAR (4-3-3): Ostojić – Vlajković, Kovačević (od 70. Lončar), Pavišić, Joksimović – Delimeđac (od 57. Kiković), Bacanović (od 70. Mihailović), Kojičić – Ratković (od 46. Handžić), Dimić (od 46. Mladenović), Aganspahić. Trener: Milan Milanović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar (od 76. Smiljanić), Jojić – Terzić (od 66. Suma), Natho (od 66. Šćekić), Pantić (od 76. Milovanović) – Rikardo (od 66. Baždar). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Radnik 0:1 (0:1)

/Milovanović 13/

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Gajić 77/

Subota

Mladost - Spartak 1:2 (0:1)

/Mićević 55 - Tufegdžić 19, 86/

Metalac - Proleter 3:0 (2:0)Ž

/Fićović 11, Šarić 45, Stojić 70/

Nedelja

Kolubara - Čukarički 3:1 (1:1)

/Đuranović 30, 79, Mladenović 50 - Jovanović 24/

Vojvodina - Voždovac 2:0 (2:0)

/Simić 23, Topić 37/

Novi Pazar - Partizan 1:4 (0:1)

/Mihailović 90 - Natho 42, Urošević 49, Rikardo 61, Suma 75/

Ponedeljak

19.00: (2,75) Radnički (3,05) TSC (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.