Izvor: RTS, 03.Feb.2021, 23:42

"Parni valjak" jači od Lokomotive, veliki korak ka četvrtfinalu Evrokupa

Košarkaši Partizana, zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu, savladali su rusku Lokomotivu sa 71:69 i napravili veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale takmičenja. Odlučujuće poene postigao Džoš Perkins na četiri sekunde pre kraja meča. U narednom kolu crno-beli igraju protiv Trenta u gostima.
Veliki preokret i velika pobeda crno-belih košarkaša - u Beogradu je savladana Lokomotiva 71:69 i to posle prednosti gostiju od 18 poena u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poluvremenu.

Pokazali su izabranici Saša Filipovskog veliku energiju, angažovanu odbranu i pametan izbor u napadu, sve ono što im je nedostajalao u prethodnom periodu.
Posle očajnog prvog poluvremena, u kojem su protivniku dozvolili da positgne čak 48 poena, crno-beli su potpuno preporođeni ušli u nastavak i iz minuta u minut topili prednost Lokomotive.
Na kraju se ušlo u neizvesnu završnicu, koju je rešio plej Partizana Džoš Perkins. Amerikanac je prvo trojkom doneo izjednačenje, a onda postigao odlučujuće poene na četiri sekunde pre kraja meča.
Odličnu partiju pružio je Rašon Tomas, koji je meč završio sa 23 poena i osam skokova. Jaramaz je dodao 11, Veličković i Perkins po devet, a Pejdž i Mika po osam poena.

Na drugoj strani Džordan Kroford je postigao 16 poena, a Hervi 15 poena i 12 skokova.
Partizan je tako došao do druge pobede u top 16 fazi takmičenja, dok je Lokomotiva ostala na jednom trijumfu.
Naredni meč u Evrokupu crno-beli igraju protiv Trenta u Italiji, a on je na programu 3. marta.
Evrokup top 16, Grupa F:
utorak: Trento - Metropolitans 76:66
sreda: Partizan - Lokomotiva 71:69
Tabela: Metropolitans 3-1, Partizan 2-2, Trento 2-2, Lokomotiva 1-3.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neverovatna pobeda Partizana

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2021

Košarkaši Partizana u neverovatnom meču 4. kola grupe F Top 16 Evrokupa posle velikog preokreta pobedili su ekipu Lokomotive iz Krasnodara rezultatom 71:69 i zadržali šanse da se plasairaju u plej-of. Crno-beli su nadoknadili minus 18 iz prvog poluvremena i u uzbudljivom finišu, zahvaljujući košu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.