PARNI VALJAK PAO U STOŽICAMA: Majstorica u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 19:17

"PARNI VALJAK" PAO U STOŽICAMA: Majstorica u Beogradu!

Borba za finale plej-ofa ABA lige...

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju u Ljubljani od Cedevite Olimpije rezultatom 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23) u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige. Podsetimo, "Parni valjak" je slavio u prvom meču u Beogradu, rezultatom 85:70.

Prvu četvrtinu obeležio je sjajan šut za tri poena, najpre ekipe Partizana, odnosno Nanelija, Pantera i Smailagića, a onda i domaćeg tima, pre svih Marka Jeremića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Partizan je vodio, Ljubljančani okrenuli rezultat u svoju korist u finišu prvog kvartala, a kada su se domaći odvojili na ''plus šest'', Dante Egzum je na kraju ove deonice pogodio trojku sa pola terena i smanjio na 29:26.

Now that was a wild ending of the 1st quarter! 😵@KarloMatkovic15 throws down a fierce dunk for @KKCedOL, while then @PartizanBC guard @daanteee beats the buzzer with a HALF-COURT 3-pointer! 🔥🔥#ABAPlayoffs pic.twitter.com/uI8hFv5X60

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 30, 2023

Tim rezultatom se ušlo u drugi kvartal. Partizan je serijom 7:0 uspeo da vrati prednost, ali je Cedevita Olimpija uzvratila svojom serijom 9:1 i na minut i po pre kraja prvog poluvremena je vodila sa 42:38.

Egzum je nakratko prekinuo tu seriju, ali onda Jogi Ferel pogađa trojku i domaći stižu do 45:40.Nedugo zatim Trifunović pravi faul nad Ferelom, uz to dobija i tehničku grešku i Ferel sa linije penala uvećava razliku na ''plus 7'' - 48:41.

.@ABA_League playoffs 2022/2023 | Semifinals - Game 2

1/4 @KKCedOL 29 - 26 #KKPartizan #ABALiga pic.twitter.com/NwEQIfMTQP

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) May 30, 2023

Egzum je uz zvuk sirene pogodio trojku sa pola terena, nakratko je Partizan poveo početkom druge deonice, ali domači zatim prave seriju 9:1, vraćaju rezultatsku prednost koja do poluvremena postaje dvocifrena - 51:41.

Dvostruko više dkokova imala je Cedevita Olimpija u prvom poluvremenu, a ništa se po tim pitanju nije promenilo ni u nastavku. Uz to, kako je meč odmicao, bilo je primetno sve veće samopouzdanje domaćeg tima, pa je uz skakačku dominaciju sve bolje i šutirao.

Mirko Mulalić knocks down an AND-1 three to raise the noise in Ljubljana. 🔊🔥#ABAPlayoffs @KKCedOL pic.twitter.com/rE3hSAj1WZ

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 30, 2023

Potpuno neočekivano, domaći su prelimili utakmicu u svoju korist u trenucoma kada je Jogi Ferel otišao na klupu, a ušli Rebec i Mulalić.

Tek što je ušao, Mulalić pogađa trojku uz faul Pantera, nešto kasnije Rebec pogađa još jednu preko Lesora i Cedevita Olimpija je pred kraj treće četvrtine povela sa 73:59.

Dante Egzum je svojom energijom pokušavao da vrati crno-bele u igru počekom poslednje deonice, ali brojni propusti u odbrani nisu ostali nekažnjeni i domaći su održavali petnaestak poena prednosti.

S obzirom na odličnu igru rezervista, trener Cedevita Olimpije Miro Alilović je imao luksuz da odmara Jogija Ferela sve do pet minuta pre kraja, a čim je ušao, Amerikanac je poentirao i nastavio Partizanovu agoniju u ovom meču.

Just Matic Rebec doing Matic Rebec stuff. 🙌

What a 3-pointer! 🙆‍♂️#ABAPlayoffs @KKCedOL pic.twitter.com/v2iV17U1Ry

— AdmiralBet ABA League (@ABA_League) May 30, 2023

Kakvu-takvu nadu Partizanu dao je Jam Madar sa svoja dva vezana pogotka kojima su crno-beli smanjili na 87:76. Posle tajm-auta Partizan je prišao i na osam poena razlike, ali onda Ferel uzvraća najpre novim poenima, a onda i sjajnom asistencijom za Dragića koji svojom trojkom stavlja tačku na ovaj meč.

Jogi Ferel najbolji sa 21 poenom, 8 skokova i 7 asistencija, a u Partizanu Panter 24, uz osam skokova.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga bivšeg kapitena Partizana Novice Veličkovića
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.