Izvor: Glas javnosti, 02.Okt.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miriše na proleće

Došao je i taj dan... Partizan će danas u revanš utakmici 1. kola Kupa UEFA protiv Temišvara imati šansu da treći put u istoriji „overi“ plasman u Ligu UEFA. Prethodno su to „crno-beli“ učinili u sezonama 2004/05 i 2006/07. Prvo učešće je bilo berićetno po „parni valjak“, kada, ne samo što je prošao grupni deo takmičenja, već je dogurao i do osmine finala, gde je eliminisan od budućeg osvajača >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << CSKA iz Moskve. Drugi put Partizan nije uspeo da prođe ligaški deo najmasovnijeg evropskog takmičenja, pa je završio takmičenje na poslednjem mestu.

Ovog puta, međutim, srpski šampion ima daleko veće ambicije, jer sadašnji tim u mnogome podseća na onaj iz sezone 04/05.

ZA SLAVU  I MILIONE

Ukoliko se „crno-beli“ plasiraju u Ligu kupa UEFA, klupska kasa će biti bogatija za, minimum, milion i po evra. Toliko evropska „kuća fudbala“ uplaćuje na račun svakog kluba koji obezbedi takmičenje po grupama.

Međutim, gore pomenuta suma nije sve. U zavisnosti koga Partizan izvuče u grupi, kasa može da bude popunjenija za bar još toliko, u šta se računa novac od prodaje TV prava, reklama, ulaznica... Ni igrači neće biti zaobiđeni, pa će tako svaki prvotimac koji je učestvovao u plasmanu u Ligu kupa UEFA dobiti premiju od 15.000 evra.

SUDI PORTUGALAC

Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.000. Sudija: Bruno Migel Duarte Paišao (Portugalija). Početak utakmice: 19 časova (neizvestan TV prenos). Prvi meč: 2:1.

TEMIŠVAR: Pantilimon, Badoi, Lukin, Sretenović, Milhazes, Abidun, Aleksa, Magera, Borbeli, Bukur, Rusić.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Knežević, Đorđević, Obradović, Žuka, Moreira, Lazić, Tošić, Bogunović, Dijara.

- Stigli smo na domak plasmana u Ligu kupa UEFA, ali naše ambicije se tu ne završavaju. Jasno je da želimo da prezimimo u Evropi. Zato ne treba previše da opisujem u kakvom raspoloženju dočekujemo duel sa Rumunima - nedvosmislen je napadač Miloš Bogunović, koji je u Temišvaru već zatresao mrežu protivnika.

Bogunović je već bio efikasan u prvim utakmicama protiv Intera i Fenerbahčea, a to očekuje da ponovi i u revanšu.

- Najvažnije je da prođemo dalje, a ko će postići gol, manje je bitno. Ipak, u evropskim revanšima nisam zatresao mrežu, ali ko zna, možda večeras bude treća sreća.

Temišvar nije ekipa za potcenjivanje, iako rezultat (1:2) iz prvog meča ne govori tako.

- Nismo ništa rešili tom pobedom u Rumuniji. Potrebno je da odigramo na istom nivou kako bismo preskočili ovu rundu. Protivnik će morati da se otvori, napadne, i tu vidim našu šansu. Ne bi bilo dobro da gosti povedu, ali ne očekujem da ćemo im dati pet golova - zaključuje Bogunović.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.