Grobari, bez sekiracije, Parni Valjak ne prašta posle 1:1!

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grobari", bez sekiracije, "Parni Valjak" ne prašta posle 1:1!

Navijači Partizana mogu da prestanu sa brigom, crno-beli u poslednjih 18 godina gotovo da ne znaju za neuspeh kada u eliminacijama posle prvog meča imaju rezultat kakav su sinoć izborili.

Aktuelni šampion Srbije poneće na revanš u Plzenju rezultat 1:1 pošto je u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope odigrao nerešeno protiv ekipe Viktorije.

Primljeni gol donekle je pokvario utisak o jučerašnjoj partiji izabranika Miroslava Đukića ali je opšti utisak da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Partizan ima čemu da se nada u Plzenju ukoliko prikaže jednako dobru igru kao u prvoj utakmici.

Navijači optimizam grade upravo na gore navedenoj činjenici, ali ne bi trebalo zanemariti ni sve ono što se u prošlosti dešavalo kada je Partizan posle prve utakmice u eliminacionim fazama evropskih takmičenja imao nerešeno - 1:1!

Samo u poslednjih 18 godina Partizan je osam puta na revanš odlazio sa rezultatom 1:1, a poslednji put je dvomeč završen nepovoljno po crno-bele 2005. godine kada je CSKA u drugoj utakmici slavio sa 2:0 i eliminisao klub iz Humske u 1/8 finala Kupa UEFA.

Pre toga je na početku milenijuma, u septembru 2000. godine Porto eliminisao Partizan i to tako što je posle beogradskih 1:1 u Portugalu bili 1:0 za "Zmajeve".

Tada su dres Partizana nosili sadašnji sportski direktor Ivica Iliev, zatim trener Vojvodine Ilija Stolica, zatim član Đukićevog stručnog štaba Ljubiša Ranković, ali i mnogi drugi fudbaleri koji odavno nisu aktivni poput Vuka Rašovića, Milivoja Ćirkovića, Igora Duljaja, Gorana Troboka, Zvonimira Vukića... Naravno, izlišno je podsećati na to da je deo tima i tada bio kapiten crno-belih Saša Ilić.

Od tog septembra 2000. godine do danas Partizan je u kvalifikacijama za evropska takmičenja sedam puta prvu utakmicu završavao rezultatom 1:1, a nakon toga je u čak šest navrata u revanšima uspevao da ostvari pozitivan rezultat koji mu je donosio plasman u sledeću fazu!

2002/2003

2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Hamarbi - Partizan 1:1

Partizan - Hamarbi 4:0

2003/2004

2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Partizan - Đurgarden 1:1

Đurgarden - Partizan 2:2

2008/2009

2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Inter Baku - Partizan 1:1

Partizan - Inter Baku 2:0

2009/2010

plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope

Partizan - Žilina 1:1

Žilina - Partizan 2:0

2013/2014

2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Širak - Partizan 1:1

Partizan - Širak 0:0

2015/2016

3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Steaua - Partizan 1:1

Partizan - Steaua 4:2

Ukoliko izuzmemo neuspehe u dvomečima sa Portom i CSKA, Partizan je za za nepunih 18 godina šest puta remi rezultatom 1:1 u prvom meču uspevao da iskoristi da se plasira u narednu rundu takmičenja.

Ne treba zaboraviti da se crno-belima dešavalo još nekoliko puta da remije nekim drugim rezultatom pretvaraju u uspeh. Najbolji primeri su dueli sa Dinamom iz Bukurešta (0:0), Dnjeprom (2:2), Anderlehtom (2:2) i Videotonom (0:0).

Istini za volju, dešavalo se Partizanu da posle remija nekim drugim rezultatom u revanšu bude eliminisan. Takvi su primeri dvomeča sa Zaglebjem (0:0), Ludogorecom (0:0), Šamrokom (1:1), Fenerbahčeom (2:2), Artmedijom (0:0)...

Nećemo zalaziti dublje u fudbalsku istoriju, jasno je da rezultat koji je Partizan ostvario u prvom meču sa Viktorijom ostavlja crno-bele u igri i da su šanse i dalje 50:50 iako na papiru domaćin ima blagu prednost.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.