Crno-beli šampionski protiv Borčana, 4:0!

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Maj.2011, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli šampionski protiv Borčana, 4:0!

Šampion pobede niže i odbrani titule sve je bliže. Trećim uzastopnim ligaškim slavljem Parni valjak se za još tri koraka primakao naslovu prvaka. U utakmici na kojoj se nije postavljalo pitanje pobednika, neizvesno je bilo samo koliko će lopti u mreži gosti da ponesu kućama. Partizan – BSK 4:0.

Presudu Borčanima sastavio je Stefan Savić, postigavši protiv bivšeg kluba prvenac u crno-belom, a dokrajčili ga povratnici iz inostranstva, Iliev >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << i Vukić, taman za najubedljiviji trijumf ekipe Aleksandra Stanojevića još od gostovanja u Kuli.
Prinudno rekonstruisan sastav Partizana (bez Lazevskog, Kizita, Ilića, Krstajića i Petrovića) želju za ranim vođstvom potvrdio je posedom lopte, napadima od starta i neprekidnim prisustvom ispred šesnaesterca gostiju. Takav pristup u prvih 45 minuta za posledicu je imao tri sjajne šanse, ali nesnalažljivost šampiona bila je problem koji je uspeo da reši tek – štoper.
Počelo je izvanrednom prilikom Ivice Ilijeva, na dubinski pas Babovića izbio je sam pred Kovačevića i umesto već viđenog mata „uspeo“ samo da doda loptu u rukavice golmanu BSK (17). Iskusni krilni napadač potom se oprobao kao paker, međutim proigravanje za Tomića nije donelo rezultatski boljitak, pošto je Kovačević ukrotio i udarac 'sedmice' crno-belih, a odbijenu loptu Iliev poslao u gol-aut (22).
Pošto ih nije htelo iz igre, Stanojevićevi izabranici uspeli su iz prekida da ugroze uporne goste. Vukić je izveo korner, a Stefan Savić, udarcem glavom, 'naplatio' sve svoje promašaje u prolećnoj sezoni i potvrdio da će biti dostojni naslednik Mladena Krstajića – 1:0.

Što Partizan u pretposlednjem minutu prvog poluvremena nije duplirao vođstvo 'zasluga' je Zvonimira Vukića. Prins Tejgo mu je kao na tacni ostavio loptu, a iskusni vezista umesto da je smesti u mrežu već savladanog Kovačevića, uspeo je da pogodi – stativu. Povratnik iz inostranstva  promašio je šansu i na početku drugog dela, da bi tek iz trećeg pokušaja, i to jedva, u 51. prebacio loptu preko crte i udvostručio prednost – 2:0.
Nastavio je šampion da pritiska rivala, kao da mu od toga život zavisi, pa je na dodavanje Tomića Iliev ispravio greške iz prvog poluvremena, a Vukić još jednom spretnom realizacijom razgalio navijače. – 4:0
Najviše što su gosti iz Borče uspeli da urade, bilo je da se primaknu na 25 metara od gola Stojkovića, s vremena na vreme razviju kontranapad, jednom ozbiljno zaprete preko Krstića, ali je početkom drugog poluvremena i njihovom treneru Milenku Kikoviću postalo jasno da je planirano iznenađenje – nemoguća misija.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.