VIDEO: Desetine hiljada Francuza protestovalo protiv istopolnih brakova

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Desetine hiljada Francuza protestovalo protiv istopolnih brakova

Na desetine hiljada ljudi izašlo je na ulice Pariza kako bi protestovali protiv gej brakova i pozvali kandidate na predsedničkim izborima koji se održavaju naredne godine da podrže "tradicionalne porodične vrednosti".

AFP prenosi da je protestni marš nakratko prekinulo šest feminističkih demonstrantkinja u toplesu iz organizacije "Femen" koje su učesnici protesta brzo okružili nakon čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je intervenisala policija.

Ovakve demonstracije su ponovo aktivirane nakon dvogodišnje pauze, a učesnici su nosili slogane poput "Jedan otac, jedna majka - to je nasleđe", dok su išli ka Trokaderu.

Prema procenama policije, na protestu je bilo oko 24.000 ljudi, dok organizatori tvrde da je bilo mnogo više.

AFP navodi da je meta njihovog gneva zakon o legalizaciji istopolnih brakova iz 2013. godine.



Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Pariz,   Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.