VIDELA SAM GLAVU KAKO SE KOTRLJA Jeziva svedočenja Srba na suđenju teroristima u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 22:34

"VIDELA SAM GLAVU KAKO SE KOTRLJA" Jeziva svedočenja Srba na suđenju teroristima u Parizu

Jeziva svedočenja

- Videla sam glavu kamikaze kako se kotrlja. Tada sam shvatila da je eksplodiralo ljudsko telo. Prvo sam pomislila da je u vazduh odleteo automobil.

Ovo je samo deo potresnog svedočenja Mirjane, koje prenose francuski mediji sa suđenja preživelim napadačima i njihovim pomagačima iz serije atentata izvršenih 13. novembra 2015. u Parizu. Mirjana se u vreme napada zatekla na terasi restorana "Mek Donalds" u blizini stadiona Francuske, u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada se odigrala treća eksplozija. Na suđenju je prenela i da se seća rane na laktu jedne žene, otvorene do kostiju, prenose Novosti.

- To me je obeležilo za čitav život - prenela je francuska televizija BFM iskaz ove mlade žene koja je provela nekoliko nedelja na psihijatrijskom odeljenju i šest godina posle nesreće još pije lekove za smirenje.

Prenosi se i svedočenje Snežane, još jedne od povređenih, koja je, kako je istakla, mislila da nikada više neće prohodati. Još joj se vraćaju slike tog događaja, a ima i krize panike.

Te večeri, ispred stadiona Francuske bilo je mnogo srpskih državljana, uglavnom Roma, koji su prodavali rekvizite za utakmicu. Mnogi od njih su bili na bolničkom lečenju. Među njima, najteže je bila povređena Ljiljana Pavlović, koja je dugo bila u komi i na koju su zadobijene povrede ostavile trajne posledice.

U napadu u koncertnoj sali "Bataklan", ispred stadiona Francuske i u nekoliko kafića i restorana u gradu, ubijeno je 130 ljudi, a 350 povređeno.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.