Izvor: Blic, 23.Nov.2023, 05:45

"U GADNOM SMO PROBLEMU" Da li je 17. novembar NOVI DATUM ZA UDŽBENIKE: Tog dana probijena je OPASNA GRANICA, stručnjaci zabrinuti

Preliminarni podaci kažu da je 17. novembar bio topliji za 2,06 stepeni Celzijusovih od predindustrijskog proseka. Da li smo time prekoračili brojku iz Pariskog sporazuma, i šta nam to govori o našoj klimatskoj budućnosti? Dan 17. novembar 2023. godine, odnosno prošli petak, mogao bi ući u istoriju. Kako kažu preliminarni podaci službe za klimatske promene Kopernikus, u pitanju je bio prvi dan u istoriji merenja koji je bio topliji za 2 stepena Celzijusovih od predinustrijskog proseka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.