Treći dan vanrednih mera bezbednosti u Briselu, Abdeslam još nije pronađen

Izvor: Prva.rs, 23.Nov.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan vanrednih mera bezbednosti u Briselu, Abdeslam još nije pronađen

Belgijski državljanin Salah Abdeslam još nije pronađen uprkos tome što je tokom noći u Briselu izvršeno 19 racija i uhapšeno 16 ljudi, a belgijske vlasti i dalje upozoravaju na mogući neposredni napad poput onog koji se desio u Parizu, preneo je Rojters.
Briselski metro, muzeji i škole, kao i mnoge prodavnice i bioskopi će i danas ostati zatvoreni u toj inače užurbanoj prestonici Evropske unije, a mnogi zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << će raditi od kuće.
Ispod velike božićne jelke na glavnom briselskom trgu Gran Plas parkirano je oklopno vojno vozilo.
Belgijski premijer Šarl Mišel je izjavio da će u Briselu, gradu od 1,2 miliona stanovnika, ostati na snazi četvrti stepen opasnosti, što znači da postoji pretnja od "ozbiljnog i neposrednog terorističkog napada".
"Ono čega se bojimo je napad sličan onome u Parizu, koji bi na više lokacija istovremeno moglo da izvrši više ljudi", istakao je Mišel na konferenciji za štampu.
Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon je za radio RTL rekao da Brisel ipak ne diže u potpunosti ruke od života.
"Osim što ne rade metro i škole, život u Briselu se nastavlja, javni sektor danas funkcioniše, a mnoge kompanije rade", rekao je jutros Žambon.
Belgijske vlasti će večeras ponovo razmatrati bezbednosnu situaciju u zemlji i odlučiti da li da zadrže trenutni nivo opasnosti.
Belgija je u centru istrage pariskih napada, pošto su u tom gradu živela dvojica bombaša-samoubica.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.