SVITOLINA IZRIČITA: Potpuno zabraniti učešće Rusima i Belorusija na Igrama u Parizu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 22:32

SVITOLINA IZRIČITA: Potpuno zabraniti učešće Rusima i Belorusija na Igrama u Parizu

Ukrajinska teniserka smatra da neutralna zastava nije dobro rešenje.

Već neko vreme traje praktično rasprava o tome da li treba zabraniti učešće ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine, a za sada je stav da će im učešće biti dozvoljeno, ali pod neutralnom zastavom.

Međuti, ukrajinska teniserka Elena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svitolina danas je istakla da je potreban potpuna zabrana učešće sportisa iz Rusije i Belorusije na Igrama u Parizu 2024.

 - Veoma pogrešna poruka bi bila poslata svetu ako Olimpijada ostane pri odluci da se sportisti iz Rusije i Belorusije stave pod neutralnu zastavu. Mislim da to nije ispravna odluka. Bojkot bi bio jedna od opcija, jer očigledno je da ono što ruska vojska radi ukrajinskom narodu, Ukrajini, užasna stvar. Ne mogu da zamislim da idem na OI kao da se u Ukrajini ništa ne dešava - rekla je Svitolina.

Pogledajte kako izgleda Tamara, supruga Slavka Vraneša

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.