Program I dan: Olga Danilović jedina od Srba na terenu

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 08:13

Program I dan: Olga Danilović jedina od Srba na terenu

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni, Rolan Garosu u Parizu počinje u nedelju, a od srpskih tenisera meč prvog kola igraće Olga Danilović.

Danilović u prvom kolu igra protiv mađarske teniserke Dalme Galfi. Taj meč je treći na programu terena broj devet, na kome takmičenje počinje u 11 časova.

Prvog dana takmičenja na teren će i treći nosilac Aleksandar Zverev iz Nemačke, protiv Austrijanca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sebastijana Ofnera, a šesti nosilac Španac Karlos Alkaras igraće protiv Argentinca Huana Ignasija Londera.

Šampionka Rolan Garosa iz 2016. godine Špankinja Garbinje Mugurusa igraće protiv Estonke Kaje Kanepi, Amerikanka Koko Gof počeće turnir duelom protiv Kanađanke Rebeke Marino, a Uns Džabir iz Tunisa protiv Poljakinje Magde Linet.

Titule brane prvi teniser i prva teniserka sveta na ATP i WTA listi - srpski teniser Novak Đoković i Poljakinja Iga Švjontek.

Nagradni fond Rolan Garosa je 43,6 miliona evra. Šampioni u singlu zaradiće po 2,2 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rolan Garos: Olga Danilović prva na terenu

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2022

U atmosferi velikih očekivanja i radosti zbog povratka na „normalne uslove“ takmičenja, u Parizu danas počinje Rolan Garos, jedini grend slem koji se igra na šljaci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.