Sport

0

Rolan Garos: Olga Danilović prva na terenu

Autor: Mira Popović

Izvor: Novi magazin

Rolan Garos: Olga Danilović prva na terenu

Izvor: Prtsc/ Youtube

U atmosferi velikih očekivanja i radosti zbog povratka na „normalne uslove“ takmičenja, u Parizu danas počinje Rolan Garos, jedini grend slem koji se igra na šljaci.

 

 

Posle svakojakih restrikcija usled pandemije kovida, koje su obeležile izdanja 2020. i 2021. godine, ovogodišnji turnir igraće se pred publikom kao u stara dobra vremena, bez posebnihsanitarnih mera.

Sudeći prema interesovanju – direktorka turnira Ameli Morezmo izjavila je uoči početka da će „tereni biti puni“ jer su ulaznice praktično rasprodate – svi su izgledi da će Rolan Garos ove godine povratiti stari sjaj.

Na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu učestvuju petorica srpskih teniserana čelu sa svetskim brojem jedan, prošlogodišnjim pobednikom Novakom Đokovićem i dve teniserke, Aleksandra Krunić i Olga Danilović, koje su se u glavni žreb plasirale pobedama utri kola kvalifikacija.

U muškoj konkurenciji, osim prvog nosioca Novaka, učestvuju još i Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović. Među spskim učesnicima, danas će na teren izaći jedino Olga Danilović. Njena protivnica je Dalma Garfi iz Mađarske. Njihov duel je treći po redu na terenu broj devet i igraće se u ranim popodnevnim satima.

Najbolje rangirani teniser koji počinje takmičenje prvog dana turnira je treći nosilac Saša Zverev, koji će na terenu Suzan Lenglen igrati protiv kvalifikanta Sebastijana Ofnera, a na terenu Filip Šatrije nastupiće nova teniska zvezda, 19-godišnji Španac Karlos Alkaras, koji je postavljen za šestog nosioca. Njegov meč protiv Argentinca Huana Ignasija Londera je poslednji na programu centralnog terena Rolan Garosa.

Alkaras, koji je u Madridu pobedio svog idola Rafaela Nadala u četvrtfinalu, potom Novaka upolufinalu i Zvereva u finalu, jedan je od favorita ovogodišnjeg pariskog grend slema.Velika očekivanja uperena su ka dvojici „večitih rivala“, Novaka i Rafe, koji bi, s obzirom na žreb, potencijalno mogli da se sastanu u četvrtfinalu i počaste publiku jednim od tradicionalno
spektakularnih mečeva.

Na ovom turniru, Novak će pokušati da osvoji treći pehar Musketara i 21. grend slem tutulu, dok Rafa u svojoj kolekciji već ima 21 osvojenu grend slem titulu i neverovatnih 13 pehara Musketara.

U ženskoj konkurenciji, titulu brani Čehinja Barbora Krejčikova, a među glavnim favoritkinjama je najbolja na WTA listi, 20-godišnja Poljakinja Iga Švjontek. Ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu igra se do 5. juna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR