Predsednik Srbije na video konferenciji u Parizu: Sastanak sa Makronom i Merkelovom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 11:23

Predsednik Srbije na video konferenciji u Parizu: Sastanak sa Makronom i Merkelovom (FOTO)

Za ovu konferenciju mnogi smatraju da bi trebalo da predstavlja uvod u nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić učestvuje na video konferenciji čiji su domaćini francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Na samitu učestvuje i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, visoki predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i premijer privremenih prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institucija Avdulah Hoti.

Podsetimo, ovo je drugi u nizu važnih sastanaka koji očekuju predsednika Vučića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na video-konferenciji čiji su domaćini predsednik Francuske Republike @emmanuelmacron i kancelarka Savezne Republike Nemačke @bundeskanzlerin.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 10, 2020 at 1:50am PDT

Predsednik je pre ovog sastanka rekao da veruje da će se govoriti i o mogućnostima za postizanje kompromisa i šta je to što smatraju da je važno u narednom periodu. - Da obezbedimo slobodan protok ljudi i usluga, očuvanje mira, da obezbedimo bezbroj malih sporazuma koji će da promene odnose između Srba i Albanaca, da vidimo šta ćemo da radimo sa tim o čemu se ne slažemo - rekao je Vučić.

On je juče doputovao u Pariz i sastao se sa predsednikom Makronom, danas učestvuje u video konferenciji, za koju mnogi analitičari smatraju da je uvod u nastavak dijaloga Beograda i Prištine koji je zamrznut.

U nedelju predsednika Vučića očekuje putovanje u Brisel gde će se i uživo sastati sa predstavnicima prištinske strane u dijalogu, a posrednik u tim razgovorima će biti specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.