Vučić na video-samitu o KiM sa Merkel i Makronom

Izvor: B92, 10.Jul.2020, 07:23

Vučić na video-samitu o KiM sa Merkel i Makronom

Pariz -- Video Samit o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke Angela Merkel, počeo je danas oko 10.30.

Na samitu učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se na Samit se uključuje iz rezidencije ambasadora Srbije u Parizu, gde boravi u dvodnevnoj poseti.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Samitu učeštvuju i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borel i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Samit se održava uoči planiranog nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu u nedelju.

Predsednik Vučić je sinoć novinarima u Parizu, posle sastanka sa Makronom, rekao da veruje da će video samit biti otvoren razgovor, ali da ne očekuje previše rezultata, niti saglasnost.

Kako je naveo, veruje da će svako govoriti o tome kako vidi dijalog, odnosno, budućnost razgovora.

"Ne mislim da će da bude previše rezultata, biće pronađeni nekakvi principi, ali koje ne možemo svi da dogovorimo, tako da verujem da će izaći sa predsedničkim saopštenjem Francuzi i Nemci, mi ćemo posebno, kao i Albanci", rekao je Vučić.

Istakao je da se ništa ne prelama preko noići i da on više veruje u niz malih koraka, malih sporazuma, te da će taj pristup imati i na samitu.

"Da obezbedimo slobodan protok ljudi i usluga, očuvanje mira, da obezbedimo bezbroj malih sporazuma koji će da promene odnose između Srba i Albanaca, da vidimo šta ćemo da radimo sa tim o čemu se ne slažemo", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI U PARIZU: Predsednik Vučić danas učestvuje na video-konferenciji sa Makronom i Merkel

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020

Na samitu je najavljeno i učešće specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka..Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas, drugog dana posete Parizu, učcestvuje na video-konferenciji čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i kancelarka Nemačke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

GDE JE KLJUČ ZA KOSOVO? Za NIN iz Minhena: Zašto je model dve Nemačke POGUBAN za Srbiju i da li je trenutak za FINSKO REŠENJE?

Izvor: Blic, 10.Jul.2020

"Srbiji nedostaju ideje, inicijativa i odlučnost, a rešenja neće biti sve dok se na konferenciji pod pokroviteljstvom UN, uz učešće ključnih aktera i uvažavanje međunarodnih načela, nezadovoljstvo izneverenih očekivanja Beograda i Prištine ne dovede u kakvu-takvu ravnotežu", smatra Miodrag...

Nastavak na Blic...

Vučić na video-samitu o KiM sa Merkelovom i Makronom

Izvor: RTS, 10.Jul.2020

Održan video-samit o Kosovu i Metohiji, čiji su domaćini predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel. Na samitu je učestvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se uključio iz rezidencije ambasadora Srbije u Parizu, gde boravi u dvodnevnoj poseti. ...

Nastavak na RTS...

Vučić za Rojters: Nadam se sporazumu, teško je reći kada

Izvor: RTS, 10.Jul.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Rojters da su se napori Nemačke i Francuske da ponovo pokrenu pregovore između Beograda i Prištine već isplatili i da se nada postizanju sporazuma, mada nije mogao da kaže kada. . Govoreći o nastavku razgovora o razbijanju...

Nastavak na RTS...

Iz Prištine tvrde: Makron najavio sporazum o KiM do kraja godine

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2020

PARIZ - Valjon Murtezaj, savjetnik za spoljnu politiku premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija, izjavio je da je predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao Hotiju kako bi do kraja 2020. godine trebalo da bude postignut konačni sporazum između Beograda i Prištine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.