Policija traga za letelicama nad Parizom

Izvor: RTS, 24.Feb.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za letelicama nad Parizom

Iznad raznih oblasti Pariza prošle noći je viđeno pet malih letelica na daljinsko upravljanje, a policija intenzivno traga za "pilotima".
Prva letelica je viđena u blizini Ambasade SAD oko ponoći, a zatim ih je bilo kod Ajfelove kule i drugih znamenitosti Pariza, rekao je u izjavi za agenciju AFP izvor blizak istrazi, prenosi Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .
Razne policijske službe su pokrenute tokom noći, ali bez uspeha.
Istraga preleta Ambasade SAD je poverena istražnom odeljenju Žandarmerije za vazdušni saobraćaj, a istragu ostalih preleta vodi pariska sudska policija.
Letelica na daljinsko upravljanje je krajem januara neko vreme nadletala sedište predsednika Francuske Jelisejsku palatu i to danju, a sada su letovi prvi put primećeni noću i to više njih istovremeno, rekao je policijski izvor.
Od oktobra je u Francuskoj prijavljeno dvadeset slučajeva kada su letelice s daljinskim upravljanjem zujale oko nuklearnih elektrana, ali "piloti" nisu uhvaćeni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dronovi nadletali Pariz!

Izvor: Večernje novosti, 25.Feb.2015, 00:06

DRONOVI zadaju veliku glavobolju francuskim vlastima. Incidenti s preletanjem strateških tačaka ovih letilica su česti, a poslednji u nizu se dogodio u noći između ponedeljka i utorka. Pet dronova letelo je tom prilikom nebom iznad Pariza, i to iznad Ajfelove kule, američke ambasade, poslovnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.