Policija traga za letelicama nad Parizom

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traga za letelicama nad Parizom

Iznad raznih oblasti Pariza prošle noći je viđeno pet malih letelica na daljinsko upravljanje, a policija intenzivno traga za "pilotima".

Prva letelica je viđena u blizini Ambasade SAD oko ponoći, a zatim ih je bilo kod Ajfelove kule i drugih znamenitosti Pariza, rekao je agenciji AFP izvor blizak istrazi.

- To može biti koordinirana potez, a za sada ne znamo više - dodao je on.

Razne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policijske službe su pokrenute tokom noći, ali bez uspeha. Istraga preleta Ambasade SAD je poverena istražnom odeljenju Žandarmerije za vazdušni saobraćaj (GTA), a istragu ostalih preleta vodi pariska sudska policija.

Letelica na daljinsko upravljanje je krajem januara neko vreme nadletala Jelisejsku palatu - sedište predsednika Francuske, i to danju, a sada su letovi prvi put primećeni noću i to istovremeno, u većem broju, rekao je policijski izvor.

Od oktobra je u Francuskoj prijavljeno dvadeset slučajeva kada su letelice s daljinskim upravljanjem zujale oko nuklearnih elektrana, ali "piloti" nisu uhvaćeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija traga za dronovima nad Parizom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2015

Iznad raznih oblasti Pariza prošle noći je viđeno pet malih letelica na daljinsko upravljanje, a policija intenzivno traga za "pilotima". ..Prva letelica je viđena u blizini Ambasade SAD oko ponoći, a zatim ih je bilo kod Ajfelove kule i drugih znamenitosti Pariza, rekao je agenciji AFP izvor blizak...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Šta se to noću dešavalo na nebu iznad Pariza?

Izvor: Mondo, 24.Feb.2015

Iznad raznih oblasti Pariza prošle noći je viđeno pet malih letelica na daljinsko upravljanje, a policija intenzivno traga za "pilotima"...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock..Prva letelica je viđena u blizini Ambasade SAD oko ponoći, a zatim ih je bilo kod Ajfelove kule i drugih znamenitosti Pariza,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.