Pariz KIPTI OD BESA zbog Italijana! Ambasador u Rimu MOMENTALNO POZVAN na konsultacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz KIPTI OD BESA zbog Italijana! Ambasador u Rimu MOMENTALNO POZVAN na konsultacije

Francuska je pozvala svog ambasadora u Italiji na konsultacije nakon što se italijanski potpredsednik Vlade Luiđi di Majo sastao sa Kristofom Šalonsonom koji je jedan od lidera "Žutih prsluka".

- Francuska i Italija imaju istu istoriju i dele istu sudbinu. One su zajedno gradile jedinstvenu Evropu i radile u ime mira. Francuska je duboko vezana za te prijateljske odnose koji se vide u svim sferama i zbližavaju naše narode. Francusko-italijansko prijateljstvo je kao nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potrebno za rešavanje zadataka koji su pred nama u 21. veku - navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Francuske.

Tamo se navodi i da je za nekoliko meseci Francuska postala meta za ponavljanje neosnovanih napada i nečuvenih izjava.

- Tako nešto se nije desilo od kraja rata. Jedna stvar su nesuglasice o nekom povodu, a druga instrumentalizovanje odnosa u izborne svrhe - naglasili su u MIP-u Francuske.

La France rappelle son ambassadeur en Italie "après des attaques" "sans précédent" (Quai d'Orsay à l'AFP)

— Gaël Vaillant (@GaelVaillant) February 7, 2019

U saopštenju se navodi da poslednji slučajevi mešanja "predstavljaju nedopustivu provokaciju" i da "narušavaju poštovanje demokratskog izbora" prijateljskog naroda.

- U vezi sa takvom situacijom, koja je bez presedana, francuske vlasti su donele odluku da povuku ambasadora Francuske u Italiji na konsultacije. Francuska poziva Italiju da radi na povratku odnosa zasnovanih na uzajamnom prijateljstvu i poštovanju - zaključili su u Ministarstvu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.