Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2019, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot sa Brnabić: SAD kontinuirano poziva Prištinu da ukinu takse

Američki ambasador Kajl Skot rekao je danas u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da SAD kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i da su takse Prištine prepreka dijalogu, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se navodi da je Skot rekao da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose s Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.

Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rekla da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova.

Brnabić je kazala da je njena nedavna poseta SAD pokazala da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi.

Ona je kao primer navela rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije NCR, koja duži niz godina posluje u Srbiji, o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u Srbiji.

Prema njenim rečima, izuzetno je važno da su investitori poput NCR zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skot s Brnabić: SAD kontinuirano poziva PR da ukinu takse

Izvor: B92, 06.Feb.2019

Ambasador SAD Kajl Skot rekao je u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da SAD kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije...Skot je istako i da su takse Prištine prepreka dijalogu, saopštila je Vlada Srbije...U saopštenju se navodi da je Skot rekao da SAD podržavaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.