Pakistan: Gubimo rat u Avganistanu

Izvor: B92, 03.Avg.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistan: Gubimo rat u Avganistanu

Pariz -- Pakistanski predsednik Asif ali Zardari upozorio je da međunarodna zajednica gubi rat protiv talibana u Avganistanu.

"Verujem da je međunarodna zajednica, kojoj pripada i Pakistan, u procesu gubljenja rata protiv talibana", istakao je on u intervjuu francuskom "Mondu".

"Razlog tome je, iznad svega, to što smo izgubili bitku za srca i duše", dodao je pakistanski lider.

On je, istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovao sve koji sumnjaju u posvećenost Pakistana borbi protiv ekstremista, preneo je Rojters, podsećajući da je među takvima i Velika Britanija, u koju Zardari treba da stigne do kraja ove sedmice.

Pakistanski lider je, u danas objavljenom saopštenju pre susreta sa francuskim šefom diplomatije u Parizu, ukazao i da sumnje u Pakistan slabe "međunarodne napore da se pobede teroristi i ekstremisti".

Britanski premijer Dejvid Kameron je, prošle sedmice, u Indiji ocenio da Pakistan ne čini dovoljno u borbi za stabilizovanje prilika u Avganistanu, odnosno u ratu protiv terorizma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Pakistana u Londonu

Izvor: BBC na srpskom, 03.Avg.2010

Pakistanski predsednik Asif Ali Zardari, koji u utorak stiže u višednevnu posetu Britaniji, kaže da međunarodna zajednica gubi rat protiv talibana u Avganistanu.

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.