Novi spektakl u Parizu, Čelsi miran pred revanš

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 09:40

Novi spektakl u Parizu, Čelsi miran pred revanš

Posle dve utakmice Lige šampiona, koje se igraju u terminu od 21.00 čas, saznaćemo imena prvih polufinalista.

Gotovo celokupan fokus biće na reprizi prošlogodišnjeg meča za "ušati" trofej, odnosno na duel Pari Sen Žermena i minhenskog Bajerna.

"Sveci" su prošle nedelje uspeli da se bar malo osvete za taj poraz u finalu, a rivalu su naneli poraz na njegovoj „Alijanc areni“ – bilo je 3:2.

Utakmica u Minhenu je bila fantastična, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obeležio ju je Kilijan Mbape. Ne treba zaboraviti ni dve asistencije Nejmara, kao ni pregršt odbrana Kejlora Navasa.

Bajernu na ruku ne ide ni povreda većeg broja fudbalera, pre svih Roberta Levandovskog, trenutno najboljeg golgetera Evrope.

Sa druge strane Maurisio Poćetino neće moći da računa na Ikardija i Markinjosa, ali njegovi problemi su svakako manji od onih koje ima Hans-Diter Flik.

Proteklog vikenda Bavarci su doživeli još jednu neprijatnost, pošto su odigrali samo 1:1 protiv Union Berlina. PSŽ je u domaćem šampionatu rutinski slavio protiv Strazbura sa 4:1.

Sve ovo ukazuje da je PSŽ u blagoj prednosti revanš, ali ako neko može da preokrene stvari u svoju korist munjevitom brzinom, onda je to Bajern.

Znatno manju pažnju javnosti izaziva duel Čelsija i Porta, koji je praktično rešen u prvom duelu na „Ramon Sančes Pishuanu“ u Sevilji.

Londonski tim je rezultatski rutinski slavio sa 2:0, a strelci su bili Mejson Maunt i Ben Čilvel.

Stadion u Sevilji biće poprište i revanš meča, u koji Čelsi ulazi kao apsolutni favorit za plasman u polufinale elitnog takmičenja.

Minulog vikenda oba tima su ostvarila lake pobede u domaćem prvenstvu. Čelsi je pregazio Kristal Palas sa 4:1, dok je Porto savladao Tondelu sa 2:0.

Portugalci su u prethodnoj rundi napravili iznenađenje, eliminisavši Juventus, međutim, ovoga puta će biti potrebno mnogo veće čudo.

Teško da će im to izabranici Tomasa Tuhela dozvoliti. "Plavci" vole ovakve situacije, a na sličan način su izbacili i madridski Atletiko.

Pobednik ovog dvomeča će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Liverpul – Real Madrid.

Tok mečeva možete da pratite u LIVE BLOGU B92.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.