Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 16:40

Poketino: Šampion je uvek favorit

Argentinski stručnjak pred revanš meč četvrtine finala Lige šampiona ulogu favorita prepušta Bajernu

Iako je veći deo susreta bio u podređenom položaju, Pari Sen Žermen je uspeo da slavi u Minhenu protiv Bajerna (3:2) i tako stekne lepu prednost pred revanš na svom stadionu. Ipak, trener Svetaca Maurisio Poketino ne gaji nikakve iluzije, svestan je da je pred njegovom ekipom težak zadatak, te ulogu favorita prepušta aktuelnom prvaku Evrope.

Slavili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su Bavarci minule sezone u finalu elitnog takmičenja upravo protiv PSŽ-a, ali tada je na klupi francuskog šampiona sedeo Tomas Tuhel. Nemca je sredinom tekuće takmičarske godine nasledio Poketino, koji je na dobrom putu da se domogne polufinala Lige šampiona. Ipak, tim koji je u dominantnom maniru došao do ušatog trofeja prošle godine, prema njegovom mišljenju je i pored zaostatka favorit.

"U teoriji, šampion je uvek favorit. U pitanju je najbolji tim na svetu u ovom trenutku, osvojio je nedavno čak šest trofeja. Moramo to da poštujemo. Mi smo samo pretendenti".

Ističe da bi plasman među četiri najbolje ekipe bio uspeh, ali da klub kao PSŽ mora uvek da cilja na titule.

"Ukoliko prođemo i domognemo se polufinala, to će biti važna stvar za klub, ali naše ambicije su u svakom trenutku da osvajamo titule".

Utorak, 21.00: (3,00) PSŽ (3,50) Bajern (2,30)

Podsetio je Argentinac i na revanš meč osmine finala protiv Barselone. Sveci su u Kataloniji slavili sa 4:1, ali su kod kuće odigrali daleko slabije. Ipak, remi na Parku prinčeva bio je i više nego dovoljan za prolazak u narednu rundu.

"Moramo da imamo drugačiji stav od onog koji som imali u revanšu protiv Barselone. Ne saamo da moramo da se branimo, već i da pokušamo da sačuvamo loptu i napadnemo rivala, to će biti naš izazov. Barselona je sada samo prošlost. Bajern je drugačiji tim, najbolji na svetu i svakako će nam napraviti probleme, kao što je to uradio i u prvoj utakmici. Moramo da se nosimo sa tim teškim trenucima, kao što smo tu radili u Minhenu", izjavio je Poketino i naveo da će njegova ekipa utakmici pristupiti sa željom da je dobije, a ne da sačuva prednost iz Nemačke.

Kada je kadrovska situacija Parižana u pitanju, Poketino je potvrdio da njegov zemlja Mauro Ikardi neće biti u sastavu, dok su pod znakom pitanja i nastupi defanzivca Markinjosa i vezsite Marka Veratija, za kojeg francuska štampa tvrdi da će meč početi na klupi.

Drugi kapiten ekipe Presnel Kimpembe će po svemu sudeći poneti traku od prvog minuta.

"Bila bi velika stvar ako bi uspeli da eliminišemo Bajern", kratko je izjavio i dodao da će ukoliko bude poneo kapitensku traku pokušati da "unese pozitivnu energiju ekipi".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milera iznervirala pitanja o sukobima u Bajernu: Nije ovo više FK Holivud!

Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021

Govorio je i o gostovanju u Parizu..Iako se aktuelni šampion Evrope nalazi pred eliminacijom, pošto na revanš četvrtfinala Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom putuje posle 2:3 na svom stadionu, pojedine nemačke novinare dan uoči utakmice u Parizu više je zanimao poljuljan odnos između trenera...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.