Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestao putnički avion koji je poleteo iz Pariza za Kairo (UŽIVO)

Avion kompanije Edžipter koji je u sredu uveče poleteo iz Pariza za Kairo nestao je sa radara iznad Mediteranskog mora, saopštila je rano jutros egipatska aviokompanija. U avionu se nalazi 56 putnika i 10 članova posade, potvrdila je egipatska avio kompanija.

7.41 - U avionu najviše Francuza i Egipćana

U avionu se nalazi 15 francuskih državljana, 30 egipatskih, 1 državljanin Velike Britanije, 1 državljanin Belgije, dva Iračana, 1 državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kuvajta, 1 Saudijske Arabije, po 1 državljanin Sudana, Portugala, Alžira i Kanade, saopštila je avio kompanija.

7.38 - U avionu se nalazi najmanje troje dece

U avionu koji je nestao na letu Pariz-Kairo nalazi se i troje dece, saopštila je na tviteru avio kompanija.

including 1 child and 2 infants in addition to 3 EGYPTAIR security personnel and 7 cabin crew with a total of 66 persons on board.

7.36 - Poslednja pozicija na kojoj je uočen MS804

Last received ADS-B position from #MS804 with Egyptian FIR (Egyptian airspace) boundary overlay. pic.twitter.com/TCGyEM6zT7

7.34 - Petar Vojinović: Očekujem da će avion biti pronađen do kraja dana

"Očekujem da će MS804 biti pronađen do kraja obdanice danas. Po poslednjoj poziciji u dometu je patrolnih aviona", napisao je na tviteru vazduhoplovni novinar i osnivač i urednik portala Tangosix, Petar Vojinović.

Avion je prekinuo komunikaciju sa kontrolom leta na visini krstarenja verovatno 15ak minuta pre pocetka snizavanja za sletanje #MS804

7.30 - Grčki kontrolori letenja prvi primetili nestanak aviona

Kontrolori letenja u Grčkoj prvi su primetili nestanak aviona. Potom su o tome obavestili kolege iz Egipta, rekao je za Njujork Tajms Ehab Mohi el-Din, zvaničnik egipatskog avio saobraćaja.

7.25 - Avion najverovatnije pao u more

Avion je najverovatnije pao u more, rekao je portparol egipatskog civilnog vazduhoplovstva Ihab Raslan za kanal Skaj njuz Arabija, prenosi AP.

Egipatske i grčke snage pokrenule su potragu za avionom.

7.13 - Avion nestao 16 km od ulaska u egipatski vazdušni prostor

"Let Edžiptera MS804 izgubio je kontakt s radarima u 2.45 po kairskom vremenu", navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je avion nestao 16 kilometara nakon što je ušao u egipatski vazdušni prostor.

7.05 - Avion poleteo u sredu uveče

Avion leta MS804 poleteo je u sredu u 23.09 po lokalnom vremenu (21.09 GMT) s 59 putnika i deset članova posade. Nestao je s radara kada je ušao u egipatski vazdušni prostor oko 2.45 po lokalnom vremenu (00.45 GMT).

U martu je jedan otmičar preusmerio avion Edžiptera koji je poleteo iz Aleksandrije prema Kipru. Posle šest sati pregovora, otmičar je oslobodio putnike.

Džihadisti iz Islamske grupe preuzeli su odgovornost za pad ruskog aviona koji se srušio 31. oktobra 2015. godine na severu Sinaja. U toj nesreći su stradala 224 putnika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.