SRUŠIO SE AVION NA LINIJI PARIZ-KAIRO? Let Egyptaira MS804 nestao sa radara jutros u 2:45, sumnja se da je pao u more!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2016, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRUŠIO SE AVION NA LINIJI PARIZ-KAIRO? Let Egyptaira MS804 nestao sa radara jutros u 2:45, sumnja se da je pao u more!

Avion kompanije Egyptair na liniji od Pariza do Kaira, sa brojem leta MS804 nestao je rano jutros sa radara kontrole letenja, javljaju svetski mediji. 

Na zvaničnom Tviter nalogu kompanije Egyptair piše da je let MS804, sa 56 putnika i 10 članova posade (u avionu su bile dve bebe i jedno dete), koji je sinoć u 23:09 poleteo sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu nestao >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa radara rano jutros. Prema prvim informacijama, reč je o avionu Airbus A320-232.

Agencija Associated Press prenela je da je Ihab Raslan, portparol Egipatske agencije civilnog vazduhoplovstva, rekao da se Airbus verovatno srušio u Sredozemno more.

Avion je trebalo da sleti u Kairo nešto pre tri sata ujutru, po centralnoevropskom vremenu. Mediji su objavili vest nepuna dva sata posle zakazanog vremena sletanja. Sa aviona nije poslat poziv za pomoć, pa se pretpostavlja da se, šta god da se desilo, desilo iznenada. 

Avion je nestao sa radara kontrole letenja oko 2:45, kada je bio iznad Sredozemnog mora, 16 kilometara unutar vazdušnog prostora Egipta. Bio je na visini od oko 11.000 metara u momentu kad je nestao. Već su oformljeni spasilački timovi koji kreću u potragu za avionom. U potragu su se uključili i specijalci egipatske vojske. 

U potragu su se uključili i pripadnici grčke vojske, sa dva aviona - C-130 i avionom za upozoravanje. Na pučinu je poslata i jedna fregata, a u pripravnosti su i helikopteri na ostrvu Karpatos, u slučaju da dođe do operacije spasavanja putnika.

Podsetimo, kompanija Egyptair bila je u centru pažnje i u martu, kada je otet avion na liniji od Aleksandrije do Kaira, na letu MS181, i spušten u Larnaku, na Kipru. Ispostavilo se da je otmičar imao ljubavnih problema i da je oteo avion kako bi skrenuo pažnju svoje žene. Tada je on uhapšen, a svi putnici i posada su prošli bez povreda.

Francuska vlada je najavila da će održati hitnu sednicu kako bi diskutovali o nestanku aviona. Predsednik Francuske Oland već je razgovarao jutros sa predsednikom Egipta Sisijem, i dve zemlje će zajedno pokušati da otkriju uzroke nestanka aviona.

Francuski premijer Manuel Vals je rekao da nijedna teorija oko nestanka aviona ne može biti isključena.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NESTAO AVION NA LETU PARIZ-KAIRO Pronađeni delovi u moru, sumnja se na terorizam!

Izvor: Kurir, 19.Maj.2016

...Na zvaničnom Tviter nalogu kompanije Egyptair piše da je let MS804, sa 56 putnika (od kojih je troje dece) i 10 članova posade, koji je sinoć u 23:09 po Griniču poleteo sa aerodroma Šarl de Gol u Parizu nestao je sa radara rano jutros..1619 - Očajne porodice putnika nestalog aviona napuštaju...

Nastavak na Kurir...

NEMA DRŽAVLJANA SRBIJE U AVIONU KOJI SE SRUŠIO: Evo kojih su nacionalnosti putnici leta PARIZ-KAIRO

Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2016

Kompanija Egyptair objavila je spisak nacionalnosti 56 putnika, koliko ih je bilo u avionu...Na spisku su:..- 30 Egipćana..- 15 Francuza..- 2 Iračanina..- po 1 državljanin Velike Britanije, Belgije, Kuvajta, Saudijske Arabije, Sudana, Čada, Portugala, Alžira i Kanade..(Telegraf.rs)..

Nastavak na Telegraf.rs...

Avion sa 66 putnika na relaciji Pariz-Kairo nestao s radara, sumnja se da je pao u more!

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2016

Avion kompanije "EgyptAir", koji je leteo iz Pariza za Kairo, nestao je jutros sa radara dok je bio iznad Mediterana. U avionu se nalazi 66 ljudi. Na zvaničnom Tviter nalogu kompanije Egyptair piše da je let MS804, sa 56 putnika i 10 članova posade (u avionu su bile dve bebe...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.