Nema dokaza za suđenje za ubistvo Jasera Arafata

Izvor: RTS, 24.Jun.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema dokaza za suđenje za ubistvo Jasera Arafata

Francuski sud odbio je da ponovo otvori istragu o smrti nekadašnjeg palestinskog lidera Jasera Arafata zbog sumnje da je otrovan, dodajući da nema zakonske osnove za eventualno suđenje za ubistvo.
Kancelarija generalnog tužioca je saopštila da je Apelacioni sud u Versaju potvrdio odluku istražnih sudija koji su prošle godine odbacili slučaj, navodeći da nema dokaza da je Arafat ubijen.
Arafat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je 2004. godine preminuo u vojnoj bolnici u predgrađu Pariza, pošto mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo, a uzrok njegove smrti nikada nije rasvetljen.
Francuski sud započeo je u avgustu 2012. istragu o njegovoj smrti, na osnovu tužbe za ubistvo protiv nepoznatog učinioca koju je podnela njegova udovica Suha Arafat, pošto je otkrila radioaktivni polonijum 210 na ličnim stvarima svog muža.
Advokati Suhe Arafat imaju mogućnost da podnesu žalbu na presudu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Francuske vlasti: Nema dokaza za suđenje za ubistvo Arafata

Izvor: Blic, 24.Jun.2016

Francuski sud odbio je danas da ponovo otvori istragu o smrti nekadašnjeg palestinskog lidera Jasera Arafata zbog sumnje da je otrovan, dodajući da nema zakonske osnove za eventualno suđenje za ubistvo...Kancelarija generalnog tužioca je saopštila da je Apelacioni sud u Versaju potvrdio odluku istražnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.