Mari osvojio Pariz i dominantno došao na prvo mesto ATP liste!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari osvojio Pariz i dominantno došao na prvo mesto ATP liste!

Britanski teniser Endi Mari osvojio je titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu savladao Amerikanca Džona Iznera 6:3, 6:7 (4:7), 6:4.

Mariju je za 14. Masters titulu u karijeri i šestu pobedu u isto toliko mečeva sa Iznerom bilo potrebno 138 minuta.

Mariju je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk protiv snažnog servera kao što je Izner i bez većih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << problema je poveo sa 1:0. Ipak, Amerikanac nije planirao da se preda tek tako protiv novog broja jedan svetskog tenisa. Drugi set je posle velike borbe rešen u tajbrejku i osvojio ga je Izner sa 7:4 u 13. gemu.

I u trećem setu je viđena velika borba. Mari je imao nekoliko brejk prilika u prva dva servis gema Iznera, ali je Amerikanac preživeo tešku situaciju. Ipak, na 5:4 za Marija, kada je servirao za ostanak u meču, pukao je pod pritiskom i Škot je iskoristio prvu brejk priliku, koja je ujedno bila i meč lopta.

Foto: AP/Tanjug

Tako je na najbolji način obeležio dolazak na vrh ATP liste, koji će od ponoći da bude i ozvaničen.

- Za moj tim i porodicu, ovo je bilo neverovatno putovanje do vrha ATP liste. Nikada ne bih uspeo bez vas. Mnogo ste se žrtvovali da biste mi omogućili da se takmičim i proputujem ceo svet. Nastaviću da radim jako da bih i dalje napredovao i bio sve bolji.

Mari je trijumfom u Parizu došao do 10.910 poena na ATP listi. Đoković će od naredne nedelje imati 10.780 bodova. Ipak, Đoković će imati šansu da se vrati na prvo mesto ukoliko osvoji Masters u Londonu.

Masters u Parizu igrao se za nagradni fond od 3.748.925 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASTERS U PARIZU: Mari titulom ‘začinio’ prvo mesto na ATP listi

Izvor: HotSport.rs, 06.Nov.2016

Novi lider na ATP listi Endi Mari osvojio je titulu u Parizu na Mastersu i to trijumfom u finalu nad Džonom Iznerom.. . Mari je do titule došao posle teške i neizvesne borbe protiv ‘bombardera’ iz SAD, ali i sigurnije igre u završnici, kada je bilo i najpotrebnije.. Posle dobijenog prvog seta...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.