Makron je spreman: Pismo je poslato Putinu

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron je spreman: Pismo je poslato Putinu

Pariz -- Makron izjavio da je spreman da razmotri predlog ruskog lidera Vladimira Putina o uvođenju moratorijuma na razmeštanje raketa srednjeg i kratkog dometa u EU.

To piše list "Frankfurter algemajne", koji je imao uvid u pismo koje je predsednik Francuske poslao Putinu.

Kako je saopštio nemački list, 23. oktobra je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makron poslao odgovor, u kom se navodi da Putinovu inicijativu treba pažljivo proučiti u bilateralnim i višestranim formatima.

Krajem septembra, portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov izjavio je da je Putin poslao šefovima "glavnih država Evrope i Azije" pismo o problemu raketa srednjeg i kratkog dometa. NATO je potvrdio prijem pisma, ali čelnici Alijanse nisu smatrali da predlog zaslužuje razmatranje.

Ranije je francuski lider u intervjuu za časopis "Ekonomist" izjavio da je "NATO u potpunosti izgubio koordinaciju unutar saveza, što se može okarakterisati kao smrt mozga".

Sporazum o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa prestao je da važi drugog avgusta. Inicijator su bile SAD, koje su optužile Rusiju da ne poštuje sporazum, dok je Moskve sve optužbe negirala.

Eksperti se plaše da bi to moglo da izazove trku u naoružanju, piše Sputnjik.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON RAZMATRA VAŽAN PUTINOV PREDLOG: Svi se pitaju da li će biti raketa u Evropi!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2019

Predsednik Francuske Emanuel Makron spreman je da razmotri predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o uvođenju moratorijuma na razmeštanje raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi, prenosi list „Frankfurter algemajne“. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.