Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava

Emanuel Makron je ocenio da veći problem za Zapadni Balkan predstavlja Bosna i Hercegovina, nego Albanija i Severna Makedonija.
Predsednik Francuske Emanuel Makron osvrnuo se u intervjuu Ekonomistu na odbijanje Pariza da odobri pristupne pregovore Albaniji i Severnoj Makedoniji.

Makron napominje da je izgradnja svetski moćne, objedinjene Evropske unije nespojiva s >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << time da se sada otvara proces proširenja, koji, smatra, treba reformisati.
Ako postoji bojazan za taj region, pre Makedonije i Albanije tu je pitanje Bosne i Hercegovine, kaže Makron, navodeći da je BiH "paklena mašina" koja otkucava uz Hrvatsku i koja je suočena s problemom povratka džihadista.
Francuski predsednik je u intervjuu Ekonomistu pod nazivom "Emanuel Makron upozorava Evropu: NATO je u stanju moždane smrti" govorio o tome da evropske države me mogu da se oslanjaju na Sjedinjene Američke Države u odbrani članica NATO-a.
To je obrazložio smanjenim američkim angažovanjem i odlukom Vašingtona da ne konsultuje saveznike pre povlačenja trupa iz Sirije.
I portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istog mišljenja. Makron je u pravu, NATO je doživeo moždanu smrt, rekla je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.