MUP: Osumnjičeni za napad u Parizu registrovan u Preševu

Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Nov.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP: Osumnjičeni za napad u Parizu registrovan u Preševu

Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za koje se interesuju francuske bezbednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine gde je formalno zatražio azil, rečeno je danas Tanjugu u MUP-u.

Jedan od osumnjičenih terorista, A.A, za koje se interesuju francuske bezbednosne službe, registrovan je na graničnom prelazu Preševo 7. oktobra ove godine gde je formalno zatražio azil, rečeno je danas Tanjugu u MUP-u.

Proverama je >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << utvrđeno da se njegovi podaci poklapaju sa podacima osobe koja je 3. oktobra identifikovana u Grčkoj.

Za tim licem nije bila raspisana Interpolova poternica.

MUP Srbije nastavlja saradnju sa bezbednosnim službama Francuske, dodaju u MUP-u.

Grčke vlasti su u subotu saopštile da je vlasnik sirijskog pasoša nađenog uz telo bombaša samoubica u Parizu, prošao kroz Grčku u oktobru.

"Vlasnik tog pasoša je 3. oktobra prošao preko ostrva Leros gde je identifikovan po propisima EU", izjavio je ministar za zaštitu građana Nikos Toskas, a preneo Rojters.

Beogradski dnevnik "Blic" u svom današnjem izdanju piše da se radi o Ahmedu Almuhamedu i na naslovnoj strani objavljuje snimak stranice njegovog pasoša sa ličnim podacima i fotografijom.

"Na osnovu tog pasoša, francuske službe bezbednosti zatražile su pomoć od kolega iz Srbije, jer znaju da naše službe registruju sve migrante koji uđu u Srbiju i imaju najkompletniju bazu podataka o migrantima na balkanskoj ruti", piše "Blic".

List, takođe, navodi da je Almuhamed na teritoriju Srbije ušao 7. oktobra preko Miratovca, kod Preševa, iz Makedonije.

On je, kako piše "Blic", prošao kontradiverzionu proveru, pa se pouzdano zna da tokom kratkog proputovanja kroz Srbiju nije bio naoružan.

Hrvatski "Večernji list" piše, pozivajući se na nekoliko izvora u Zagrebu, da je vlasnik sirijskog pasoša nađenog u Parizu, čije ime ne navode, bio registrovan 8. oktobra u prihvatnom centru u Opatovcu.

Hrvatske vlasti su ga propustile, piše list, jer za njega nije bilo nikakvog "alarma", odnosno Interpol ga nije označio bezbednosno sumnjivim.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKA POTVRDILA: Osumnjičeni za napad u Parizu bio u Opatovcu

Izvor: Kurir, 15.Nov.2015

Hrvatska policija potvrdila je danas da je jedna osoba koju je Francuska povezala s terorističkim napadom u Parizu prošla registraciju 8. oktobra u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu..."Na zahtev Francuske radili smo određene provere. Utvrdili smo da je osoba iz njihovog upita prošla registraciju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.