HRVATSKA POTVRDILA: Osumnjičeni za napad u Parizu bio u Opatovcu
Foto: Fonet

Traže njegove saputnike

HRVATSKA POTVRDILA: Osumnjičeni za napad u Parizu bio u Opatovcu

Hrvatska -
Hrvatska policija potvrdila je danas da je jedna osoba koju je Francuska povezala s terorističkim napadom u Parizu prošla registraciju 8. oktobra u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu.

"Na zahtev Francuske radili smo određene provere. Utvrdili smo da je osoba iz njihovog upita prošla registraciju u Opatovcu 8. oktobra. Ta osoba nije bila ni u kakvim evidencijama i nismo je označili kao potencijalno sumnjivu", izjavila je novinarima Helena Biočić iz službe za odnose s javnošću hrvatskog MUP-a.

Ona je dodala da je ta osoba prošla put od Grčke, gde je registrovana, preko Makedonije i Srbije, pa nastavila put kroz Mađarsku i Austriju.

Hrvatska televizija navodi da je policija tog muškarca u Opatovcu fotografisala, uzela otiske prstiju i skenirala mu pasoš.

Prema nezvaničnim informacijama, policija trenutno radi na utvrđivanju njegovih mogućih saputnika. Vlada Hrvatske danas je na telefonskoj sednici donela odluku da se 16. novembar proglasi za Dan žalosti povodom terorističkog napada u Parizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track