Karadžić: Ni nakon Pariza i Brisela, EU ne shvata protiv koga su se Srbi borili

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2016, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Ni nakon Pariza i Brisela, EU ne shvata protiv koga su se Srbi borili

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić rekao je da, poslije svega što se desilo u Parizu i Briselu, ni EU, ni Haški tribunal ni međunarodna zajednica ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni Srbi u bivšoj BiH tokom ratova devedesetih godina.

"Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama", rekao je Karadžić, prenose "Večernje novosti" prvu njegovu reakciju nakon izricanja presude u Hagu. Karadžić je juče u Haškom tribunalu prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora, nakon čega počinjen rok za žalbe. Prema haškoj praksi, do konačne riječi čeka se oko dvije godine. Karadžić će do konačne presude biti u pritvoru u Hagu, u kojem se nalazi već osam godina.

Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je Karadžić prvo rekao posle presude

Izvor: B92, 25.Mar.2016

Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta, rekao je Radovan Karadžić u prvom reagovanju po izricanju presude Haškog tribunala..."Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama", rekao je Karadžić nakon izricanja presude u razgovoru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.